Dolar 34,2604
Euro 37,5978
Altın 2.878,53
BİST 8.935,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Çok Bulutlu
İstanbul
25°C
Çok Bulutlu
Per 27°C
Cum 22°C
Cts 20°C
Paz 21°C

DİYANET; PİYANGODAN SAĞLANAN GELİRİ YOKSULLARA VERİN

DİYANET; PİYANGODAN SAĞLANAN GELİRİ YOKSULLARA VERİN
07/01/2015 19:42
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, piyango, loto, toto, iddia ve benzeri şans oyunlarının kumar ve haram olduğunu belirtip, “Yoksullara verin” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, piyango, loto, toto, iddia ve benzeri şans oyunlarının kumar ve haram olduğunu yineledi. Kurul, “Bu yollardan birisiyle elde edilen kazançlar, sevap beklenmeyerek yoksul veya hayır kurumlarına verilmelidir. Zira, bu tür kazançlar haramdır.” diye açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Dini Sorular’ bölümüne yöneltilen “Piyangonun, toto, loto, iddia vb. şans oyunları oynamanın hükmü nedir?” sorusuna Din İşleri Yüksek Kurulu dün yanıt verdi. Yanıtta, taraflardan birisinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları kumar kapsamında değerlendirilip haram kılındığı hatırlatılırken şöyle denildi:

“YOKSULLARA VE HAYIR KURUMLARINA VERİLMELİ”

“Zira bir taraf kaybederken, diğer taraf da hak etmeden kazanmaktadır. Buna göre şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar da kumardır ve haramdır. Bu tür kumarların, geniş kitlelerin iştirak etmesi sebebi ile zararı daha da yaygın olmaktadır. Bu tür oyunların hasılatından bazı kuruluş ve hayır kurumlarının yararlanması, onları meşru hale getirmez ve haramlık hükmünü değiştirmez. Bu yollardan birisiyle elde edilen kazançlar, sevap beklenmeyerek yoksullara veya hayır kurumlarına verilmelidir. Zira Hz. Peygamber bu tür haram kazançların harcanmasının ve güya sadaka olarak verilmesinin mümkün olmayacağını haber vermiştir.”