Dolar 34,2260
Euro 37,3222
Altın 2.947,32
BİST 8.821,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 19°C

MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya “Ankara Batağa Gömülüyor”

MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya “Ankara Batağa Gömülüyor”
30/12/2014 00:27
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, düzenlemiş olduğu basın toplantısında; Ankara’nın kötü yönetildiğini, Ankaralıların sorunlarıyla baş başa kaldığını belirterek, Başkentin giderek batağa gömüldüğünü bildirdi. Çetinkaya, “2014 dünyasında yerel yönetimler, gelişmiş teknoloji ve imkânları ile sorunları çözmüş iken Ankara olarak maalesef çağ dışı uygulamalar, geri kalmış fikir ve teçhizat ile her geçen gün sorunlara daha bir gömülüyor, adeta batıyoruz” dedi.

 

MHP olarak Ankara’nın her sorununun takipçisi olduklarını, olmaya da devam edeceklerini bildiren MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin vatandaşlardan yana hassasiyet göstermesi çağrısında bulundu.

Ankaralıların mağduriyet ve serzenişlerine yol açan asfalt katılım payı hacizleri, şişirilen su faturaları, metro seferleri ile semtler arasındaki ring seferlerindeki aksaklıklar gibi konulara bir basın toplantısı ile dikkat çeken Çetinkaya, özetle şunları söyledi:

 

“Asfalt katılım payı hukuksuz”

“Ankaralıların gündemini en çok işgal eden husus, hiş şüphesiz ‘asfalt katılım payı’ adı altında tahakkuk ettirilen fahiş borç meblağları oldu. Tüm vatandaşlarımız, tapu kayıtlarına şerh edilen hacizlerle karşı karşıya kaldı.

Koordine edilmemiş idari birimlerin birbirlerinden habersiz hizmet sunmalarının bedelinin her defasında vatandaşlara fatura edilmesini kabul etmek mümkün değildir. Kanun da, yol harcamalarına katılım payını ‘inşa, tamir ve genişletmeye tabi yollar’ için öngörmüştür. Bu durumun külfetini Ankaralılara ödetmenin meşru bir açıklaması bulunamaz. Bir de üstelik haciz şerhi konulması apaçık haksızlık ve hukuksuzluktur.

MHP Ankara İl Başkanlığı olarak, hukuk devleti ve sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmayan, adalet ve hakkaniyete aykırı bu uygulamayı açık bir dille reddediyoruz.”

 

“Su fiyatları fahiş…”

MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya, daha sonra şunları söyledi:

“Ankara’nın gündeminden düşmeyen bir diğer konu kirli ve kullanıma elverişliliği tartışılan suyun fahiş rakamlarla vatandaşa satılmasıdır. Biz Ankaralılar, 1 metreküp su bedeline karşı 4.17 TL ile Türkiye’nin en pahalı suyunu satın alıyor iken, bu rakama eklenen fahiş kalemlerle de faturalarımız şişirilmektedir. 100 TL karşılığında yalnızca 48 TL’lik ürün ve hizmet almayı, 52 TL’nin çeşitli kalemler adı altında eritilmesini nasıl kabullenebiliriz? Hiç şüphesiz faturalara gizlenmiş bu tuzakları Ankaralı hemşerilerimiz de bilmekte ve görmektedir.”

Ankara’nın her geçen gün sorunlara daha bir gömüldüğünü ve adeta battığını bildiren Çetinkaya, metro seferlerinde sıkıntılar yaşandığını, düzenlenen ringlerdeki sıkıntı yüzünden halkın evinde işine işinden evine gitmekte büyük zorluk yaşadıklarını da söyledi.

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki atıl yatırım olan Ankapark ve şehir kapılarına da dikkat çekerek Türkiye’nin borca batık ikinci büyükşehir belediyesi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hesapsız harcamaların faturasını Başkentlilerin üzerine yüklediğini söyledi.

Harun KILIÇ

ANKARA