Dolar 34,2335
Euro 37,5123
Altın 2.876,01
BİST 9.132,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Az Bulutlu
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Per 27°C
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C

Fuat Avni’den STK iddiası

Fuat Avni’den STK iddiası
24/12/2014 17:38
A+
A-

Twitter fenomeni Fuat Avni’den yeni iddialar..

Başta 14 Aralık operasyonu olmak üzere bir çok konuyu önceden açıklaması ile twitter’da bir anda fenomen olan Fuat Avni yeni iddialarda bulundu. Fuat Avni, 14 Aralık operasyon ile ilgili, “oluşturulmak istenen algının ters teptiği ve halkın yavaş yavaş paralelin bir paranoya olduğu kanısına vardığı tespiti moralleri bozdu” iddiasında bulundu.

Fuat Avni, ayrıca Milli İrade Platformu adı verilecek bazı sivil toplum kuruluşlarının açıklama yaparak ’14 Aralık operasyonuna’ destek vereceklerini iddia etti. İşte o tweetler…

1. Dar Oligarklar, Tiran’ın talimatıyla 14 Aralık’taki kumpas operasyonunun oluşturduğu algıyı ve ne yapılması gerektiğini sorguladılar.

2. Durum değerlendirmesi yapan ve belli başlı akdemisyenlerle görüşen Oligarklar, değerlendirmeden hoşnut kalmadı. ‘Yanlış yaptık’ diyorlar.

3. Oluşturulmak istenen algının ters teptiği ve halkın yavaş yavaş paralelin bir paranoya olduğu kanısına vardığı tespiti moralleri bozdu.

4. Tiran’a durum raporu sunulurken Tiran öfkelendikçe, Dar Oligarkların sesi titriyordu. Onun talimatıyla bir açıklama kaleme alındı.
5. Sarayda hazırlanan açıklama yandaş kurumlara fakslandı. Milli İrade Platformu denen yandaş STK’lara ‘Hepiniz imzalayacaksınız’ dendi.

6.Talimat neyse uymak zorundalar. Yoksa havuzdan beslenen Milli İrade Platformu’nun parası kesilecek. ‘Halk Tiran’ın arkasında’ diyecekler

7. Bir iki güne kalmaz Yeni Türkiye, Vesayet,Millet kavramlarının bolca işlendiği şaşaalı bir açıklama gündeme bomba gibi (!) düşecek.

8. ‘ Biz aşağıda imzası olanlar vesayete, karanlık suç örgütlerine, darbe girişimlerine karşı yapılan mücadeleyi destekliyoruz’ denilecek.

9. Ayıptır söylemesi metnin yazılmasına hayli katkım olmuştu. Metnin son cümlesini yazınca baştan yazmak zorunda kalacaklardır.