Dolar 32,3802
Euro 34,7505
Altın 2.409,99
BİST 10.098,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

 ALTIPARMAK: “ÖCALAN’IN EMRİYLE GÖREVDEN ALINDIK”

 ALTIPARMAK: “ÖCALAN’IN EMRİYLE GÖREVDEN ALINDIK”
01/10/2014 16:21
A+
A-

Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, Abdullah Öcalan’ın terör operasyonlarına katılanların görevden alınmalarını istediğini, bu süreçten sonra da tasfiyelerin başladığını söyledi. Altıparmak, Antalya’da görev alan istihbaratçıların PKK’ya yönelik önemli başarılara imza attığını, hepsinin ayrı bir kahraman olduğunu, kendisinin de Cilvegözü operasyonundan dolayı soruşturma geçirebileceğini ifade etti.

Antalya’da istihbaratçı polislere yönelik düzenlenen operasyonun ardından adliyeye sevk edilen zanlıların savcılık sorguları devam ediyor. Polislere destek olmak için adliyeye gelen vatandaşların da adliye bahçesinde bekleyişi sürüyor. Vatandaşların yanı sıra polislere destek olmak için Eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak da geldi. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Altıparmak, önemli iddialarda bulundu. Kendisinin emekli olmadan önce 2011’de göreve dönenim başbakanı ve İçişlerini Bakanı’nın uygun görmesiyle getirildiğini hatırlattı. Göreve geldiğinde şuanda adliyede şüpheli olarak bulunan polislerin bir çoğunun Antalya’da görev yapan ekip olduğunu açıkladı. Bu kişilerin özellikle terör örgütünün faaliyetlerinin ivme kazandığı 2010-2011-2012 yıllarında destan yazacak işleri yerine getirdiğini ifade etti.

Eski İstihbarat Şube Müdürü şuan İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Yavuz Bölek’i komiser yardımcılığı yıllarından bu yana tanıdığını belirten Altıparmak, “Onlar şerefli emniyet teşkilatının mensuplarıdır. Başka hiçbir yerin mensubu falan değil bu arkadaşlar. Antalya İstihbarat Şube Müdürlüğü gibi çok hassas bir yerde başarıyla görev yapanlar, bizim görev yaptığımız o dönemde yüzümüzü ak eden arkadaşlarımızdır. ‘Antalya’da bombalar patlamasın, insanlar güven içinde yasasın, malları, canları zarar görmesin’ diye gece gündüz çalışan arkadaşlardır bunlar. Bu arkadaşların ne tür faaliyetler içine olduğunu, bu güzel ilimizin asayiş işi için ne kadar güzel çalışma yaptıklarını en iyi vali, emniyet müdürü ve başkanları olarak ben bilirim. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum ki; burada bulunmamın sebebi Türkiye Cumhuriyeti’ne böyle güzel bir ilin asayişine şerefle hizmet eden, benim çalıştığım o dönemde bakanlara karşı genel müdürlerime karşı yüzüme ak eden arkadaşlara bir minnet vefa borcudur. Ailelerinin yanında bulunuyorum. Biz istihbaratçılar devlet güvenliği, devletin ülkesinin bölünmez bütünlüğü için ömür harcamış insanlarız. Terör örgütleriyle mücadele eden insanlarız. Buradaki arkadaşlarda öyle.” ifadelerini kullandı.

“ÖRGÜTÜN ÖZERKLİK TALEBİNİ KURSAKLARINA TIKTILAR”

Altıparmak, Antalya’daki ekibin çalıştıkları dönemde 75 kilo nitelikli patlayıcı ile beraber turizmi hedef alan eylemlerin önüne geçtiğini belirtti. 2009’dan sonra başlatılan çözüm sürecine de değinen Altıparmak, bu süreçte 2010-2011 yıllarında çok sayıda bombacı, örgüt mensuplarının metropollere gönderildiğini, bunlardan birinin de Antalya olduğunu kaydetti.

Şuan gözaltına alınan istihbarat ekibinin ‘Bodrum bombacısı’ olarak adlandırılan teröristin yakalanmasını için kimliğini deşifre edenler olduğunu belirten Altıparmak, “Yani devletin bir politika doğrultusunda attığı iyi adımları sürekli istismar eden bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. 2011’e geldiğinde ne oldu da devrimci halk savaşı ilan edildi. O döneme geldiğinde ne oldu da demokratik özerklik diye benim ülkeme birlik ve beraberliğine yönelik eylemler başladı. Buradaki arkadaşlar diğer illerde görev yapan arkadaşlar gibi bölücü terör örgütünün demokratik özerlik talebini kursağına tıkan arkadaşlarımdır. Sözde devrimci halk savaşını bitiren arkadaşlardır. O dönemde ihtiyaç duyulan istihbarat operasyonun yüzde 96’sını operasyona yönelik taktik operasyonun Antalya’da sağlayan gerçekleştiren arkadaşlarımdır.” şeklinde konuştu.

“HAKİM KARŞISINDA YAPILAN DİNLEMELERE KİM HUKUKSUZ DİYEBİLİR?”

Gözaltına alınan istihbaratçılara ‘usulsüz dinleme’ suçlaması yöneltildiğini belirten Altıparmak, yapılan dinlemelerin tamamının hakim kararıyla yapıldığını hatırlattı. “Hakim kararıyla yapılmış dinlemelerin kim usulsüz olduğunu iddia edebilir?” diye soran Altıparmak, şunları söyledi: “Şimdi bakın Cilvegözü gibi bir operasyon yapıldı. Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘film gibi operasyon, şiir gibi operasyon’ dediği Cilvegözü patlamasını çözen arkadaşlarıma da suç istinat edebilirsiniz. Onlar şuanda da soruşturma geçiriyor. Terör örgütü şuan elini tetiğe basmış sanki hükümeti rehin almış bir pozisyonda.”

    “CİLVEGÖZÜ OPERASYONUNDAN DOLAYI SORUŞTURMA GEÇİREBİLİRİM”

Altıparmak, istihbarı amaçlı önleme dinleme faaliyetlerine dikkat çekti. Türkiye’de şuanda önleme dinleme faaliyetlerinin çok vahim neticeleri olduğunu belirten Altıparmak, “Polislerimiz kapıları önünde şehit ediliyor. Failleri bulunamıyor Diyarbakır’da. Polislerimizin araçları taranıyor sürecin bizi getirdiği yeri görüyorsunuz. Terör örgütünün bu tür faaliyetlerini sonlandıran arkadaşlarım neden böyle soruşturmaların muhatabı ediliyor? Şuanda istihbarat dinlemeleriyle ilgili beni de suçlayabilirler. Çünkü ben de imza attım. ‘Şiir gibi operasyon’ dediler, ‘çok güzel operasyon çözüldü’ dediler. Hatta başbakanlıktan bizim dairemize gelip ‘ilk defa Suriye’nin yaptığı hareket karşısında onurumuzu kurtaracak bir operasyon yaptınız’ diye bize teşekkür ettiler. Ama böyle davalara konu edileceksek. Çok rahatlıkla benle ilgili soruşturma başlatabilirsiniz. Şimdi müfettişler bütün illere gönderilmiş durumda. Yazdıkları raporlar ileriki aşamada başka davalara konu teşkil edecek.”

    “TERÖR ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK YAPILAN DİNLEMELER 10’DA BİR ORANINDA DÜŞMÜŞ”

Altıparmak, önleme dinleme faaliyetleriyle ilgili bir duyum aldığını söyledi. Terör örgütleriyle yapılan dinlemelerin 10’da bir oranına düştüğünü bilgisine ulaştığını belirten Altıparmak, “Arkadaşlar Diyarbakır’da evlerinin önünde şehit edilmiş. Aldığım bir bilgiye göre talep edilmiş önleme dinlemeyle ilgili. ‘Bu arkadaşlara saldırı olacak’ diye. Ama karar alamamış arkadaşlar. Eğer bu doğruysa çok vahim.” dedi.

Önleme dinlemelerinin önünün kesildiğini söyleyen Altıparmak, adeta terör örgütünün önünün açıldığını ifade etti. Kendilerinin görevini yaptığını belirten Altıparmak, “Bayrağı indirtmedik, yolumuzu kestirmedik.” şeklinde konuştu.

   “HEPSİ AYRI AYRI KAHRAMAN”

Yaşanan operasyonlara üzüldüğünü belirten Altıparmak, terör örgütünün doğuda yol kapatma, bayram indirme gibi olaylara karıştığını hatırlatarak şunları söyledi: “Eli tetikte bir terör örgütünün istediği zaman Türkiye’yi kaosa sürüklediğini görüyoruz. Ama söylemiyoruz. Benim dönemimde terörle mücadele eden gözler bir takım ihaneti gördü. Ama gözlerimiz çıkarılıyor, kulaklarımız oyulmaya çalışılıyor. Ellerimiz kesilmeye çalışılıyor. Arkadaşlarımız memleketleri için ne zaman görev verilse niye eskisi gibi yaparlar. Ben hepsine ayrı kahramanlar diyebilirim. Hepsi ayrı ayrı kahraman.” dedi.

Türkiye’nin kaosa gittiğini belirten Altıparmak, 2015-2016’nın iyi izlenmesi gerektiğini kaydetti. Kendilerinin terörle mücadele eden kimseler olduğunu ifade eden Altıparmak, şuanda terörler müzakere edenlerin hedefi durumuna düştüklerini kaydetti.

Emekliye ayrılma sürecine de değinen Altıparmak, “Ben 1986’dan beri terör örgütleriyle mücadele eden bir adamım. Önleme dinlemelerinden dolayı cumhuriyetin savcısı bana şunu soruyor: ‘Bu adamı niye dinledin? Hangi örgüt adına dinledin? Hangi örgüte bunu servis ettin.’ Emekli olmama sebep sorudur bu.” dedi.

“ÖCALAN’IN EMRİYLE GÖREVDEN ALINDIK”

Görevde oldukları dönemde sözde eyalet sorumluların çoğunu etkisiz hale getirdiklerini anlatan Altıparmak, “Kuzey Irak’ta 610 tane net nokta verdik ve askerimiz orada operasyon yaptı. Terörist başı bize ne emir verebilir ne de biz o emirleri uygularız. Ama terörist başı şöyle söylüyor ‘Benle görüşen heyete söyledim. PKK operasyonlarına katılanlar görevden alınacaklar. Genelkurmay’ın da jandarmanın da emniyet istihbaratın da kayıtlarında bu İmralı tutanakları var. Hemen akabinde bizim görevden alınmamız başladı. Eğer bu 17 ve 25 Aralık olmasaydı bu arkadaşlarımın hangisi burada olurdu? Ama bakın 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla bu arkadaşların hiçbir ilgi ve alakası yok. Bu arkadaşlar PKK ve terörle mücadele ettiler. Bunun zamanlanması manidar. Bende söylüyorum bir bayram var önümüzde bu arkadaşlar çocuklarıyla bayram yapacaklardı. Bayramı zehir etmeye çalışıyorlar. Terör örgütü elini tetiğe dayadı ve tehdit etti. Yaptırdı da.” ifadelerini kullandı.

 

cihan