Dolar 34,2477
Euro 37,6268
Altın 2.915,63
BİST 9.031,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Sal 24°C
Çar 26°C
Per 26°C
Cum 23°C

Maltepe Sohbetleri’nde Can Ataklı ve Mustafa Mutlu

Maltepe Sohbetleri’nde Can Ataklı ve Mustafa Mutlu
22/01/2013 18:24
A+
A-

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen “Maltepe Sohbetleri”nin konukları olan usta gazeteciler Can Ataklı ve Mustafa Mutlu, Maltepeliler ile biraraya geldi.

Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sohbetin açılışında konuşan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, ülkede düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı büyük bir tahammülsüzlük yaşandığına dikkat çekti.

Bazı çevrelerin, gazetecilerin tutuklanmasına ve özgürlüklerin kısıtlanmasına karşı çıkan Ataklı ile Mutlu’nun ne zaman tutuklanacağına dair beklenti içerisinde olduklarını belirten Başkan Zengin, herkesi sağduyulu olmaya davet ederek, şunları söyledi:

“Tüm baskı ve zorlamalara rağmen tarafsız, özgür ve ilkeli haber anlayışından vazgeçmeyen, hiçbir otoriteye boyun eğmeyen tüm gazeteci dostlarımızın yanında olmalıyız. Bu baskılara karşı koymak, sadece Ataklı ve Mutlu’nun görevi değil. Hepimiz, bu baskılara ve haksız tutuklamalara karşı durmalıyız.”

Prof. Dr. Zengin’in konuşmasının ardından gazeteciler Can Ataklı ve Mustafa Mutlu; ülkemizde yaşanan sıcak gelişmeleri, hükümet politikalarını, Ortadoğu krizini ve Türkiye’ye yansımalarını yorumlayarak, dinleyicilerin sorularını cevapladılar.