Dolar 32,3114
Euro 34,6841
Altın 2.409,90
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

MHP’Lİ ÇETİN: AKP’NİN SALDIRILARI BİLİNÇLİ BİR ÇİRKEF SİYASETİ

MHP’Lİ ÇETİN: AKP’NİN SALDIRILARI BİLİNÇLİ BİR ÇİRKEF SİYASETİ
05/08/2014 13:22
A+
A-

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, “Meclis’te AKP’li vekillerin MHP’lilere saldırması, AKP yöneticilerinin ülkücülere yaptığı hakaretler önceden hesabı yapılmış bilinçli bir çirkef siyasetidir” dedi.

Çetin yazılı açıklamasında, cumhurbaşkanı seçiminin çoktan bir cumhurbaşkanlığı seçiminin ötesine geçerek rejim tartışmasına dönüştüğünü savundu. Cumhurbaşkanı Adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçildiği takdirde bugüne kadarki cumhurbaşkanlarının kullandığı yetkilerle yetinmeyeceğini ve hem başbakanlık hem de cumhurbaşkanlığı makamını kontrolü altında tutacak totaliter eğilimler göstereceğini saklamadığını ifade eden Çetin, bugün TBMM’de talimatla el kaldırıp indiren AKP’li vekiller gibi Erdoğan’ın belirleyeceği başbakan ve bakanların da birer kuklaya dönüşeceğini belirtti.

Tayyip Erdoğan’ın bütün günahlarına ortak olmanın yarattığı suçluluk psikolojiyle AK Partili milletvekillerinin de gün geçtikçe gerildikçe gerildiğini ileri süren Çetin, TBMM Genel Kurulu’ndaki yumruklu kavgaya değindi. Çetin şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy devşirmek için her yolu deneyen AKP hükümeti, milliyetçi ülkücü tabandan çalmayı umduğu oylara ulaşamayınca tahrik politikalarına hız vermiştir. Bugüne kadar hiçbir siyasi başarısı olmayan, menfaat uğruna önüne gelen her partinin rozetini takan, döne döne dün hakaretler yağdırdığı Tayyip Erdoğan’ın yanında kendisini bulan Süleyman Soylu gibilerin cazgırlıkları, efendilerinin hırsızlık ve yolsuzluklarını gizlemek içindir. Meclis’te AKP’li vekillerin MHP’lilere saldırması, AKP yöneticilerinin ülkücülere yaptığı hakaretler önceden hesabı yapılmış bilinçli bir çirkef siyasetidir. 12 Eylül referandumunda olduğu gibi ülkücüleri bölemeyen Tayyip Erdoğan için seçimler iyi gitmemekte, ülkücüler içinde kimseyi ayartamayınca yanındaki beslemeleri ülkücülerin üzerine salmaktadır. Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki, ağızlarından saçtıkları köpüklerle “Milliyetçi Ülkücü Hareket’e dil uzatanlara bu terbiyesiz ve ahlaksız üslubun hesabı mutlaka sorulacaktır. İktidar partisinde kemik yalayan kapatmalara Türk milliyetçileri henüz son sözünü söylememiştir.”