Dolar 44,6090
Euro 51,4808
Altın 6.663,95
BİST 13.112,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Çar 15°C
Per 14°C
Cum 11°C
Cts 12°C

BINLERCE KIŞIYI DINLETTIĞI İDDIA EDILEN SAVCIDAN AÇIKLAMA

BINLERCE KIŞIYI DINLETTIĞI İDDIA EDILEN SAVCIDAN AÇIKLAMA
24/02/2014 18:36
A+
A-

ARALARINDA işadamları, siyasetçiler, gazeteciler ve STK temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişinin dinlendiği iddialarına ilişkin dinleme kararını aldırdığı iddia edilen iki savcıdan biri olan Adem Özcan yazılı açıklama yaptı.

ARALARINDA işadamları, siyasetçiler, gazeteciler ve STK temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişinin dinlendiği iddialarına ilişkin dinleme kararını aldırdığı iddia edilen iki savcıdan biri olan Adem Özcan yazılı açıklama yaptı. Özcan açıklamasında, “Sözkonusu gazete haberlerinde geçtiği şekilde, bu dosya kapsamında binlerce siyasetçi, yazar, STK temsilcileri ve iş adamlarının telefonlarının dinlenilmesi ya da takibi kesinlikle yapılmamıştır” dedi.

Basın mensuplarının bulunduğu odaya bir basın mensubu aracılığıyla haber gönderen savcı Özcan 7. kattaki odasında basın mensuplarına yazılı açıklamasını dağıttı.

Savcı Adem Özcan’ın tek sayfalık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızca (TMK 10. Maddesi ile yetkili) Kudüs Ordusu (Selam- Tevhid) terör örgütü şüphesiyle üyelerine yönelik olarak yürütülmekte olan 2011/762 sayılı soruşturmaya 8 Nisan 2011 tarihinde başlanılmış olup, soruşturma dosyası 2012 Ağustos ayında tarafıma tevdi edilmiş ve 2014 Ocak ayı içerisinde de Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından duruşma savcısı olarak görevlendirilmem nedeniyle dosya benden alınmış olup, halen bende bulunmamaktadır. Bu soruşturma kapsamında adı geçen örgütle irtibatlı olduğu düşünülen sınırlı sayıda şüpheliler hakkında alınan mahkeme kararları doğrultusunda iletişim tespiti kararları uygulanmıştır.”

TELEFONLARIN DİNLENİLMESİ YA DA TAKİBİ KESİNLİKLE YAPILMAMIŞTIR

Bazı gazetelerde yer alan haberin hatırlatıldığı açıklamada şu ifadeye yer verildi. “özetle; gazeteci, siyasetçi, yazar, STK temsilcileri ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 7 binden fazla kişinin 3 yıl boyunca bu dosya kapsamında dinlendiği belirtilmiştir. Söz konusu gazete haberlerinde geçtiği şekilde, bu dosya kapsamında binlerce siyasetçi, yazar, STK temsilcileri ve iş adamlarının telefonlarının dinlenilmesi ya da takibi kesinlikle yapılmamıştır. Söz konusu soruşturma kapsamında benzer soruşturma dosyalarında olduğu gibi makul sayıda şüpheli hakkında iletişimin tespiti tedbiri ilgili mahkemelerden alınarak uygulanmıştır.

“HABERLER MAKSATLI”

Söz konusu haberlerde maksatlı şekilde soruşturma yapılan örgütle ve birbirleriyle hiçbir şekilde irtibatı kurulamayacak kişilerin terör örgütü kapsamında telefonlarının dinlenilmiş gibi gösterilerek kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı görülmektedir. Yapılan maksatlı haberlerden dolayı şahsım tarafından açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Kamu oyuna saygıyla duyurulur”

DHA