Dolar 32,3734
Euro 34,6682
Altın 2.413,36
BİST 10.119,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

MHP ADAYLARI SÖZLÜ VE ÇALIŞKAN ASKER YOLCU ETTI

MHP ADAYLARI SÖZLÜ VE ÇALIŞKAN ASKER YOLCU ETTI
03/02/2014 15:34
A+
A-

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ve MHP Seyhan Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, Seyhan ilçesine bağlı Kayışlı Köyü’nde askere giden 8 gencin uğurlama törenine katıldı.

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ve MHP Seyhan Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, Seyhan ilçesine bağlı Kayışlı Köyü’nde askere giden 8 gencin uğurlama törenine katıldı.

Fikret ve Yüksel Arlu’nun ikiz oğulları Volkan ve Vahdet Arlu ile Mert İşler, Sertaç Gülcan, Habip Aygül, Koray Şimşir, Cumali Bahçe ve Muhammet Sini adlı gençlere vatan görevinden sağ salim gelmelerini dileyen Sözlü ve Çalışkan, asker anne ve babalarını da kutladılar. Sözlü ve Çalışkan gençlerin isteği üzerine birlikte çifte telli de oynadılar, coşkularına ortak oldular.

Sözlü burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Son dönemde her şeyi siyasetin malzemesi haline getirip, şehitlik makamının bile beyhude görüldüğü ve ‘analar ağlamasın’ gibi güzel bir sözün arkasına sığınarak vatan için, millet için can verenlerin hafife alındığı bir dönemde Kayışlı Köyünde sizler ‘Bayrak inmesin, ezan dinmesin’ diyerek vatan görevine koşuyorsunuz, tören düzenliyorsunuz, gerektiğinde şehit olabileceğinizi ortaya koyuyorsunuz. Kim ne derse desin, bu milletin evlatları şehit olmaktan korkmaz. Allah razı olsun sizlerden, bu Milletin geleceği olduğunu ifade ediyorsunuz. Hafif meşrep üslupla, Diyarbakır’da Barzani ile buluştuklarında tepemizdekiler şunu söyledi ‘Hani görüyor musunuz bir yıldır şehit geliyor mu?’ Elbette insan hayatı kıymetlidir, her şeyden daha azizdir ama gerektiğinde de şehitlik mertebesi bizim için şereftir. Bugün burada bunun en güzel nişanesini ortaya koyuyorsunuz. Biz bu kültürün, inancın insanıyız. Biz Sayın Çalışkan ile birlikte bu kültürün savunusu olarak sizlerin hizmetkarıyız.”

ABDULLAH ÇALIŞKAN TEBRİK ETTİ

MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan da konuşmasında, askere gidecek Kınalı gençlerin arasında bulunduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Bizim milletimizin geleneğinde sünnet olma, gelin kızlarımız için kına törenleri ve vatan görevine düğüne gider gibi coşkuyla uğurlama törenleri ayrı bir yer tutar. Ben köyünüzde bu geleneği devam ettiren ana ve babalarımızı kutluyorum. Bu göz yaşartıcı manzara İnşallah sonsuza kadar yaşar. Bu gençlerimiz vatan hizmetlerini bir an önce yapar gelirler.”

Sözlü ve Çalışkan daha sonra askere gidecek gençlerin isteği üzerine gençlerle birlikte çiftetelli oyunu oynadılar.

Çalışkan ve Sözlü, Kayışlı Köyü’nde bulunan Bilal-i Habeş’in türbesini ziyaret ettikten sonra Karayusuflu Köyü’nde de vatandaşlarla bir araya geldiler.

Köy ziyaretlerine MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı da iştirak etti.

İHA