Dolar 44,1905
Euro 50,8415
Altın 7.137,65
BİST 12.956,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Az Bulutlu
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Çar 10°C
Per 10°C
Cum 9°C
Cts 11°C

UKRAYNA’DAKI OLAYLI GÖSTERI

UKRAYNA’DAKI OLAYLI GÖSTERI
20/01/2014 10:52
A+
A-

ABD, Kiev’de meydana gelen şiddet olaylarından “derin endişe” duyduğunu bildirdi.

Beyaz Saray, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de meydana gelen şiddet olaylarından “derin endişe” duyduğunu belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, yaptığı yazılı açıklamada, “Kiev sokaklarında bugün meydana gelen şiddet olaylarından derin endişe duyuyoruz ve tüm tarafları acilen şiddetlerini hafifletmeye çağırıyoruz” ifadesini kullandı.

Hükümetin halkın meşru şikayetlerini kabul etmemesinin ülkede yükselen şiddetin direkt sonucu olduğuna vurgu yapan Hayden, şunları kaydetti:

“Biz Ukrayna hükümetini, son günlerde imzalanan antidemokratik yasaların kaldırılması, Kiev şehir merkezinden toplum polisinin çekilmesi ve siyasi muhalefetle diyaloğa başlama da dahil Ukrayna’yı çok daha iyi temsil edecek ileriye adımlar atmaya çağırıyoruz. İlk gününden itibaren, Meydan hareketi şiddet içermeyen bir ruh olarak tanımlandı ve biz muhalif siyasi liderlerin bu esası yeniden tesis etmek için bugünkü çağrısını destekliyoruz. ABD, şiddet kullanımına karşılık yatırımlar da dahil olmak üzere ilave adımları göz önünde bulundurmaya devam edecek.”

AA