Dolar 45,1500
Euro 53,0222
Altın 6.705,85
BİST 14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 16°C

ABD’den İmralı görüşmelerine destek

ABD’den İmralı görüşmelerine destek
11/01/2013 11:47
A+
A-

ABD’den, İmralı görüşmelerine destek geldi. Ankara-İmralı görüşmeleriyle ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland yaptığı değerlendirmede görüşmelerin pozitif bir gelişme olduğunu belirtti.

Victoria Nuland, günlük basın toplantısında bir soru üzerine, Türk hükümetinin, ülkesindeki Kürt nüfusuyla ilgili konuyu etraflı biçimde ele almasını görmek istediklerini bir süredir belirttiklerini hatırlatarak, ‘Bu anlamda görüşmelerin pozitif bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. İç terör meselesini, Kürtler ve diğer marjinalleşmiş toplumlarla da temas kurarak çoklu açılardan, geniş bir yaklaşımla ele alması noktasında Türkiye’yi teşvik ediyoruz’ dedi.

Türk hükümeti, görüşmelerle ilgili herhangi bir yardım konusunda sizinle bağlantı kurdu mu?’ sorusu üzerine Nuland, hükümetin kendilerini genel anlamda bilgilendirdiğini söyledi.

ABD olarak, PKK ile mücadelesinde Türkiye’nin yanında olduklarını anımsatan Nuland, ‘Bu konularda kendilerine desteğimizi sürdürüyoruz. Elde ettikleri herhangi bir ilerleme bizi daima ilgilendirir’ dedi.

Victoria Nuland, benzer bir soru üzerine, Türk hükümetinin kendilerinden herhangi bir destek taleplerine açık olduklarını kaydetti.