Dolar 44,3578
Euro 51,5446
Altın 6.507,50
BİST 13.040,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Az Bulutlu
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Per 14°C
Cum 19°C
Cts 15°C
Paz 12°C

AZIZ YILDIRIM’IN AVUKATLARINDAN YARGITAY’A “KARAR VERME” DILEKÇESI

AZIZ YILDIRIM’IN AVUKATLARINDAN YARGITAY’A “KARAR VERME” DILEKÇESI
07/01/2014 14:49
A+
A-

Futbolda şike davası kapsamında hakkında verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezası temyiz edilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukatı Köksal Bayraktar, dün sabah Yargıtay’a sundukları bir dilekçeyle, davaya ilişkin karar verilmemesini talep ettiklerini söyledi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bugünlerde en önemli yargı ve yasama etkinliklerinden biri, özel yetkili ve görevli ağır ceza mahkemelerinin bütünüyle ortadan kaldırılmasıdır” diyerek, bunun, Fenerbahçe olayında da son derece önemli olduğunu ifade etti.

Özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin “şike” davasına iki yönden bakmaması gerektiğini belirten Bayraktar, dikkat çektiği noktaları şöyle anlattı:

“Birincisi, sporda düzensizliğin ve şiddetin önlenmesi hakkında kanun var. Orada diyor ki, ‘bu ilk halinde asliye ceza ve ağır ceza bakar, ikinci halinde sulh ceza ve asliye ceza bakar’. Bunu bir defa değil, defalarca söyledik. Dikkate almadılar. İki, bakın ne yaptık. 6253 sayılı kanunun yürürlüğe giriş tarihi 5 Temmuz. 2 Temmuz’da karar verildi. 6253 sayılı kanunun çıkacağını gayet tabii biliyordu mahkeme. İnterneti siz açtığınızda, kanun tasarısını görüyorsunuz, biliyorsunuz. Ve ısrarla mahkeme dedi ki, ‘ben silahlı örgütü arıyorum’. Ama kararında örgüt yok. İddianamede de yok. O zaman nasıl veriyor bu mahkeme bu kararı. Ve tabii ki şu anda söylenmedik şeyler. Nasıl insanları bir yıl tutuklamada tutar? İşte bu nedenle diyoruz ki, yetkinin ve görevin bu kadar yüksek seslerle dile getirildiği bir ortamda Yargıtay karar vermesin. Çünkü o Yargıtay değil mi, bir af kanunu çıktığında, 4616 sayılı kanunun yürürlük hazırlığı yapıldığında, başka kanunların hazırlığı yapıldığında, ‘bekleyelim biraz dosyaları’ diyen. Aynı Yargıtay, beklesin bunu da. Biz bunu söylüyoruz.”

Avukat Bayraktar, Yargıtay’a yazdıkları dilekçeyi dün sabah itibariyle gönderdiklerini de söyledi.

– Avukat Dede: “Belki de görev yönünden bozma kararı verecek”

Bayraktar’ın yanında bulunan Aziz Yıldırım’ın avukatlarından Şeref Dede ise “Belki de bozma kararı verecek görev yönünden beklerse. Yasa çalışması var. Eğer bu mahkemeler tamamıyla kaldırılacak, henüz kesinleşmemiş dosyalarda görevsizlikle genel yetkili ve görevli mahkemelere dosya gidecekse, görevsizlik kararıyla gönderecek o zaman zaten” şeklinde konuştu.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 Temmuz 2012’de, aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım’ın da bulunduğu 48 sanığı, “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak”, “örgüte üye olmak”, “şike”, “teşvik”, “tehdit” ve “rüşvet vermek-almak” gibi suçlardan çeşitli hapis cezalarına çarptırmış, dosyanın temyiz edildiği Yargıtay 5. Ceza Dairesi, usul eksikliği olması nedeniyle dosyayı mahkemesine geri yollamıştı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, eksiklikleri giderdikten sonra dosyayı yeniden Yargıtay’a göndermişti.

AA