Dolar 44,6144
Euro 52,4639
Altın 6.812,73
BİST 14.073,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Az Bulutlu
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Paz 14°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 16°C

İDRIS BAL PARTISINDEN ISTIFASINI TBMM’YE SUNDU

İDRIS BAL PARTISINDEN ISTIFASINI TBMM’YE SUNDU
04/12/2013 16:55
A+
A-

Kütahya Milletvekili İdris Bal, AK Parti’den istifasını TBMM Başkanlığı’na sundu. Bal, başka partilerden davet aldığını, ancak herhangi bir partiye geçme niyeti olmadığını söyledi.

Kütahya Milletvekili İdris Bal, AK Parti’den istifasını TBMM Başkanlığı’na sundu. İdris Bal, perde arkasında başka partilerden davet aldığını, ancak herhangi bir partiye geçme niyeti olmadığını belirtti.

Bal, AK Parti’den istifa ettiğine dair dilekçesini TBMM Başkanlığı’na sunduktan sonra Bağımsız Kütahya Milletvekili olarak Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Bal, AK Parti’den kesin ihracı istemiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmesinden sonra destek mesajları aldığını ifade ederek, gösterilen duyarlılığa teşekkür etti.

Parti disiplin kuruluna sevk edilmesinin gerekçesi olarak gerçek dışı ve partiyi küçük düşürücü beyanlarda bulunduğundan bahsedildiğini anlatan Bal, “Ne çözüm süreci ne Gezi olayları ne Mısır ile ilişkiler ne de dershanelerle ilgili söylediklerimden pişmanım. Noktası virgülüne kadar söylediklerimin arkasındayım. Tarih kimin haklı olduğunu gösterecek” dedi.

Bu konularda söylediklerinin “bir bir çıktığını” savunan Bal, “Bu arkadaşınız size, ‘boynunuzda akrep var, onu atın, kurtulun’ diyor. Sizi sevdiği için söylüyor. Düşman olsa söylemez. Bunun karşılığı kesin ihraç istemiyle disipline yollanmak” ifadesini kullandı.

Gerçek demokratlığın güçlü olduktan sonra ortaya konulan tavırla ortaya çıkacağını dile getiren Bal, “Benim ülkeme lazım olan, lider partileri değil, kurumsallaşmış partilerdir. Kişilerle kaim olan daim olamaz” diye konuştu.

Bal, milletvekilliği karşılığında itaat etmelerinin istendiğini öne sürerek, “Hakaretvari üzücü telefonlar geldi en üstten alta doğru. İsim vermek istemiyorum. Tabiri caizse ikna odalarına çekildik” iddiasında bulundu.

Artık bağımsız milletvekili olduğunu ifade eden Bal, AK Parti’nin her politikasını eleştirmeyeceğini, “Doğruya doğru, eğriye eğri” diyeceğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bal, AK Parti’de kendisi gibi düşünen kaç milletvekili olduğunun sorulması üzerine, konuştuğu kişilerin kendisine “haklısın” dediğini, bazılarının da “ama…” diye devam ettiğini belirtti. Bal, “İfade edilmeyen düşünce düşünce değildir. Tüm milletvekili arkadaşlarımı cesur olmaya, dürüst olmaya davet ediyorum ama itaatsizliğe değil” diye konuştu.

Bal, gelecek genel seçimde bağımsız aday olmayı düşünüp düşünmediği sorusuna, “Bir hırsım yok. Siyasetin sadece parlamentoda yapıldığına inanmıyorum. Halkım istemedikçe ceketimi çıkarıp gitmem” cevabını verdi.

İdris Bal, başka bir soru üzerine, istifa etmeden önce AK Parti’den kimseyle görüşmediğini kaydederek, “Çalışmalarımdan dolayı, gayretlerimden dolayı beni tedbirli bir şekilde disipline yolluyorlarsa, ancak özür beklerdim. Baktım özür gelmedi, ben de bana yakışanı yaptım” dedi.

Siyasi parti kurma düşüncesi olmadığını belirten Bal, ülkenin kurumsallaşmaya ihtiyacı olduğunu yineledi.

Bal, başka bir soru üzerine, istifa kararı aldıktan sonra perde arkasında diğer siyasi partilerden davet aldığını, ancak bunu “mahrem” olduğu için açıklayamayacağını söyledi. İdris Bal, başka bir siyasi partiye geçme niyeti olmadığını da kaydetti.

AA