Dolar 34,0202
Euro 38,0463
Altın 2.831,33
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Türkiye Birincisi, Burcu Burkut Erenkul oldu…

Türkiye Birincisi, Burcu Burkut Erenkul oldu…
08/01/2013 22:10
A+
A-

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun geleneksel olarak her yıl düzenlediği Şampiyonlar Gecesi ödül töreni, Cevahir Otel’de gerçekleştirildi. 2012 yılında motor sporlarının tüm branşlarında ilk üçe giren sporculara ödülleri verildi.

Türkiye’nin en genç bayan ralli şampiyonu ve İstanbul Aydın Üniversitesiöğrencisi Burcu Burkut Erenkul, 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Bonus Parkur Racing takımı adına Ford Fiesta ST otomobiliyle erkek rakiplerine karşı mücadele vererek, birinciliği elde etti.

Yıl boyunca “Sınıf 8″ kategorisinde tek bayan pilot olarak yarışan Burcu, tüm rakiplerini geride bırakarak “Türkiye Sınıf 8 Birincisi” oldu. Aynı zamandagüçlü otomobillere sahip bayan rakiplerine karşı Türkiye Bayan Pilotlar İkinciliği’ni de kazanan Erenkul, bu özel gecede iki kupanın sahibi oldu.

Burcu Burkut Erenkul, ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Benim için harika bir gece, başta eğitim gördüğüm üniversitem ve sponsorum olan İstanbul Aydın Üniversitesi’ne katkılarından ve bana desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Unifree Dutyfree, Aydoğanlar Otomotiv, Liqui Moly’e teşekkür ediyorum. Büyük destekçim ve tabi ki ailem gibi olan Bonus Parkur Racing’in özverili çalışmalarıyla bu başarıya hep birlikte imza attık. Onlar olmadan bu başarıyı tek başıma kazanamazdım. Aldığım iki kupa da benim için büyük anlam taşıyor, çok mutluyum. 2013 yılında, bu sene yaptıklarımızın çok daha iyisini yapmak istiyorum. Sponsorlarıma ve takımıma çok teşekkür ediyorum.”

2013 yılında motor sporları sezonu, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun yayınlayacağı resmi takvimin ardından başlayacak.