Dolar 34,0624
Euro 38,0730
Altın 2.832,41
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Sırrı Sakık’tan Hakan Fidan’a TEBRİK

Sırrı Sakık’tan Hakan Fidan’a TEBRİK
05/01/2013 15:17
A+
A-

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık devletin İmralı’yla sürdürdüğü müzakereleri çok önemsediklerini ifade ederek ‘MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a helal olsun’ dedi.

Devletin İmralı’da terörist başı Abdullah Öcalan ile sürdürdüğü görüşmeler Türkiye’nin gündemine oturdu. BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık da görüşmeleri değerlendirerek müzakereleri olumlu bulduklarını ifade etti.

Bir televizyon programına katılan Sırrı Sakık çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Sırrı Sakık’ın yapmış olduğu açıklamalar;

Hakan Fidan’a helal olsun diyoruz. Kürt sorunu sadece istihbarat ya da asayiş sorunu değildir. Evet bunun içerisinde devletin kurumları da olabilir, görüşmeleri sürdürebilirler. Geçmişten bu güne kadar bu görüşmelerden kaçan siyasi iktidarlar buradan büyük rantlar elde ederek siyasal olarak var olabilmek için, bu görüşmelerin önünü tıkamaya çalıştılar. Bu görüşmeler zaman zaman yapıldı. Ama zamanın ruhuna, çözümün ruhuna uygun adımlar atılmadı. Ama ben eminim ki, oraya gidenler eğer gerçekten sorunun çözümü ile ilgili bir proje ile gidiyorlarsa bir karşılığı vardır. Açlık grevlerinde tek cümleydi: ‘Bitirin.’ Öcalan’ın bu sürece büyük bir katkısı olabileceğini, hükümet de gördü. Açlık grevlerinden önce de görüşmelerin olup olmadığını medyadan duyuyorduk, ama net bir bilgi sahibi değildik. Açlık grevinden sonra görüşmelerin daha da hızlandığını ve görüşmelerin devam ettiğini biz medyadan öğrendik.

Eğer Oslo’da, eğer Habur’da bu milliyetçi dalgaların karşılığı toplumda olmuş olsaydı, referandumda AK Parti %58 oy almazdı. Eğer Habur ve Oslo görüşmeleri toplum tarafından tepkiyle karşılaşmış olsaydı %50 oy almazdı. Toplumun bu noktada büyük bir desteği vardır, barışa büyük bir desteği vardır. Bu süreci barışa dönüştürecek aktörler, bu ülkenin azizi olurlar.

AA

ETİKETLER: