Dolar 34,0495
Euro 38,0803
Altın 2.835,23
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

(AB)(D)ullah Öcalan’ı nasıl ikna edeceksiniz?

(AB)(D)ullah Öcalan’ı nasıl ikna edeceksiniz?
05/01/2013 13:43
A+
A-

yildiraycicek001

Öncelikle herkes şunu kendine sormalıdır: AKP iktidara geldiği günden bu yana PKK’ya her türlü tavizi veriyor, bunun karşılığında terör arttı mı , azaldı mı ?

Beyni çalışan, akıl sahibi herkes taviz verdikçe terörün arttığını görecektir. AKP yine taviz verme mesaisini başlatmıştır. Bu sefer gizli kapaklı değil tamamen milletin huzurunda oyun oynanmaktadır. Artık devlet PKK’lılarla birlikte yönetilmeye başlanmıştır. Recep Tayyip Erdoğan startı veriyor, MİT Müsteşarı Hakan Fidan İmralı’da ortamı hazırlıyor, BDP’li milletvekilleri ilk defa İmralı’ya gidip Öcalan ile görüşme yapıyorlar.

Medyaya yansıtılan taviz verme maddelerine bakınca Oslo’da ortaya çıkan ses kayıtlarında ne varsa bir bir hayata geçirilecek görünmektedir. (AB)(D)ullah Öcalan’ın serbest bırakılması, özerkliğin kabul edilmesi, cezaevinde bulunan PKK’lıların serbest bırakılması bunların en başında geliyor. PKK yıllardır kan dökmekle beceremediklerini AKP iktidarında masa başında almaktadır. Artık rahatlıkla (PKK AKP’leşmiş , AKP PKK’laşmış) dersek yanılmış olmayız.

İmralı’da “sır küpü olma” vazifesini yerine getiren Mit Müsteşarı Hakan Fidan Ankara’da gerçekleşen 5. Büyükelçiler Konferansında ısrarlı sorular karşısında “Anlatabileceklerim sınırlı, bana daha fazla top çevirtmeyin” demiş… Türk milletinin kalesine atacakları topun İmralı’da çevrildiğini, birbirine pas atıldığını anlamaktan aciz olan var mı bilmiyorum ama AKP iktidarının 10 yılında kalemizde yemediğimiz gol kalmamıştır.

(AB)(D)ullah Öcalan on binlerce kişinin katili değil ,bir parti genel başkanı konumuna getirilmiştir. İmralı’dan kurduğu ve avukatları aracılığıyla yönettiği BDP isimli partinin milletvekillerinin kendisiyle görüştürülmesi artık bu durumu tamamen tescillemiştir.

Türkiye’yi ha Recep Tayyip Erdoğan’ın ,ha (AB)(D)ullah Öcalan’ın yönetmesinin bir fark yaratmayacağını şuan “top çeviren” MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Oslo’da “Başbakanın Özel Temsilcisi” sıfatıyla PKK ile oturduğu pazarlık masasında öğrenmemiş miydik zaten ?

Hakan Fidan o ses kayıtlarında PKK’lılara nasıl sesleniyordu: Bizim Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile sizin önderiniz Öcalan ülkeye ve bölgeye vizyonda %90-95 aynı şeyleri düşünüyor.

Bizden de tavsiye o zaman, takas yapılsın Recep Tayyip Erdoğan İmralı’ya , (AB)D)ullah Öcalan Başbakanlığa otursun…Bu kadar fikir ve düşünce birlikteliği varsa ne fark eder ki?

İnsan öldürmeyi zevk haline getirmiş, ruh hastalarının toplanma merkezi olan, kemiğini kim verirse onun peşinden koşan ve emperyalist güçlerin maşası durumundaki bir örgütü bu ülkede ancak AKP yüceltebilirdi, onu da çok iyi bir şekilde gerçekleştirmektedir.

Başlattığı birinci Kürt Açılımını eline-yüzüne bulaştıran AKP, şimdi başlattığı ikinci Kürt Açılımını hayata geçirmek için adeta hayatını ortaya koymuş gibi davranmaktadır. “Bu sefer ya olacak, ya öleceğiz” modunda bir duruş sergilemektedirler. Aslında Kürt Açılımı dedikleri ihanet yolculuğu AKP’nin iktidar koltuğuna oturduğu 3 Kasım 2002 tarihinden itibaren başlamıştı da, sadece AKP siyaset oyunlarıyla bu bütünlüğü göstermemişti. Bu iktidar timsah gözyaşlarıyla şehitlere ağlarken, aklı, yüreği hep İmralı’da olmuştur. Bugüne kadar (AB)D)ullah Öcalan’ı incittikleri, üzdükleri bir konu bile olmamıştır. PKK PKK olalı böyle ilgi ve alakayı başka hiçbir hükümet zamanı görmemiştir.

AKP’nin birden coşku ve şevkle giriştiği İmralı atağı Türkiye’yi böleceklerini açıkça ilan etmektir. Kuruluş gayesi sadece Türkiye’yi bölmek olan bir örgüt AKP’nin ne taviz vermesi karşısında ikna olabilir ki? İmralı’ya bir kamyon kemik göndermekle (AB)D)ullah Öcalan’ı ikna edecek değiller ya…

Suriye’ye “Savaşmaya Hazırız” mesajı veren ama kendine savaş açmış PKK’nın başındakini affetmeye çalışan, PKK’lıları serbest bırakma hazırlığı yapan, PKK’nın taleplerini karşılama sözü veren Recep Tayyip Erdoğan maalesef Türkiye’nin Başbakanıdır.

Bu ayıp ise Türk milletinindir.

Türk milleti bu ayıbını ilk seçimlerde temizlemelidir.

Türk milletinin yapacağı en büyük adım ise bu süreçte MHP’nin gelinen bu süreçte haklılıklarını görmelidir. MHP Lideri Devlet Bahçeli bugüne kadar hangi uyarıyı ve tespiti yapmışsa hepsinde haklı çıkmıştır. Bir tane yanıldığı konu olmamıştır. Yıllar önce Türk milletine “Uyanık olun,dikkatli olun AKP bunları gerçekleştirmeye çalışıyor” demiş ve bugün AKP bunları açıkça uygulamaya koymuştur.

Türk milleti bölünmek istiyor,PKK’ya bayram yaşatmak istiyorsa AKP’nin peşinden, yok eğer bölünmek istemiyor ve hainlere haddinin bildirilmesini istiyorsa MHP’nin peşinden gidecektir. Karar Türk milletinindir. Her şey ortadadır.Aklı ve beyni olana artık bundan sonra ne gösterilir ki?

YILDIRAY ÇİÇEK/ ORTADOĞU