Dolar 34,2714
Euro 37,4959
Altın 2.928,60
BİST 8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Çok Bulutlu
İstanbul
20°C
Çok Bulutlu
Paz 22°C
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 18°C

Bakanlık Başörtüsü Serbestliğine Itiraz Etti

Bakanlık Başörtüsü Serbestliğine Itiraz Etti
20/07/2013 03:45 | Son Güncellenme: 20/07/2013 03:46
A+
A-

MEB Hukuk Müşaviri Osman Çelik’in dün akşam istifa ettiği ve bugün vedalaşıp kurumdan ayrıldığı öğrenildi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başörtüsüne serbestlik getiren Danıştay kararına itiraz etmesi gündeme bomba gibi düşerken, Hükümet çevrelerinde ve AK Parti tabanında büyük şaşkınlığa neden olmuştu.

Habervaktim itirazla ilgili şok bilgilere ulaştı…

Mevzuata göre, prosedür gereği MEB Hukuk Müşavirliği’nin “Danıştay’ın başörtülü öğretmen lehine verdiği karara” itiraz etmesi gerekiyordu!

MEB Hukuk Müşavirliği koltuğunda uzun yıllardır oturan tecrübeli bir isim olan Osman Çelik, ilgili genel müdürlüğün de teşvikiyle bu itiraz dilekçesini hazırladı.

Danıştay’a yapılan itiraz Çelik yönetimindeki Hukuk Müşavirliği’nce hazırlanmış oldu. Ardından Müsteşar ve Bakan’ın onayına sunuldu. Bu makamlardan da onay alındıktan sonra Danıştay’a gönderildi.

BAKAN ŞERH DÜŞEBİLİRDİ, DÜŞMEDİ

Bakan Avcı, yetkisini kullanarak, önüne gelen başörtüsüne itiraz dilekçesine şerh düşüp, Hukuk Müşavirliği’ne geri gönderebilirdi. Milli Eğitim Bakanı’nın bunu yapmayıp, olayın bu noktaya gelmesine müsaade etmesi akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

MÜŞAVİR EMEKLİLİĞİNİ İSTEDİ

Öte yandan, başörtüsüne itiraz Bakan’ın da onayıyla Danıştay’a gönderilirken, ilginç bir gelişme yaşandı. Habervaktim’in edindiği bilgilere göre, MEB Hukuk Müşaviri Osman Çelik, dün emekliliğini istedi; bugün de kuruma gelerek, arkadaşları ile vedalaşarak, MEB’den ayrıldı.

Habervaktim