Fon Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonuçları
# Fon Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonuçları
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen Fon Koordinasyon Kurulu’nun ikinci toplantısı sona erdi. Toplantıda, fon hesaplarına ilişkin ödeme kararları, ödeme takvimi ve sermaye piyasalarına yönelik yeni düzenlemeler değerlendirildi.
Fon Koordinasyon Kurulu İkinci Kez Toplandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla oluşturulan Fon Koordinasyon Kurulu, ikinci toplantısını başarıyla tamamladı. Bu toplantıda, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) 30 Eylül 2026 tarihli kararları kapsamında yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.
Ödeme Takvimi ve Düzenlemeler
Toplantıda, SPK’nın 30 Eylül 2026 tarihli kararları doğrultusunda hesaplanacak net yatırım tutarının hesaplanma yöntemi üzerinde duruldu. Fon hesaplarına ilişkin ödeme kararına yönelik ikincil düzenlemeler ve ödeme takvimi değerlendirildi.
Sermaye Piyasası Kanunu Taslağı
Bir süredir üzerinde çalışılan Sermaye Piyasası Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin taslak da toplantıda ele alındı. Taslağa nihai şeklinin verilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli talimatlar iletildi. Düzenlemelerin vatandaşlara ek yük getirmemesi anlayışı vurgulandı.
Cevdet Yılmaz’ın Açıklamaları
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un resepsiyonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yılmaz, önceki toplantıda önemli kararlar alındığını belirtti ve her bir kurulun kendi alanlarında aldıkları kararları kamuoyuyla paylaştığını söyledi.
Yol Haritası ve İlerleyen Süreç
Yılmaz, Fon Koordinasyon Kurulunun ikinci toplantısında yol haritasının belirlendiğini ve ilgili tüm kurumların somut adımlar attığını ifade etti. BDDK ve SPK tarafından önemli kararlar alındığını ve sorunlu her fona özel hesaplar açıldığını aktardı. Adli süreçlerin etkin şekilde işletildiğini ve Devlet Denetleme Kurulunun çalışmalarına başladığını bildirdi.
Toplantının ardından yapılacak açıklamalarla daha fazla detayın kamuoyuna sunulacağı belirtildi. Fon Koordinasyon Kurulu, sermaye piyasası kuralları çerçevesinde çalışmalarını sürdürecek.
Kaynak: Türkgün