Sağlık Bakanı Memişoğlu Duyurdu: Hastanelere 24 Saat Hizmet Verecek Kreşler Geliyor
# Sağlık Bakanı Memişoğlu Duyurdu: Hastanelere 24 Saat Hizmet Verecek Kreşler Geliyor
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sağlık çalışanlarının çocuklarının güvenle bırakabileceği 24 saat hizmet verecek kreş ve anaokulları kurulacağını açıkladı. Uygulama, bu yıl içinde 7 hastanede başlatılacak.
Sağlık Çalışanlarına Büyük Destek
Burdur’da açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, hastanelerde 24 saat hizmet verecek kreş ve anaokullarının kurulmasıyla ilgili detaylar paylaştı. Sağlık çalışanlarının çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bu tesisler, özellikle kadın çalışanların işlerini daha rahat sürdürebilmeleri için önem taşıyor. Sağlık çalışanlarının yüzde 60’ından fazlasının kadın olduğunu belirten Memişoğlu, bu yeni yapılanmanın çalışanların yükünü hafifleteceğini ifade etti.
Eğitim Araştırma Hastanesi Statüsü
Bakan Memişoğlu, Burdur’da yeni yapılan hastanenin Eğitim Araştırma Hastanesi statüsüne dönüştürüleceğini ve tıp fakültesi ile birlikte çalışacağını belirtti. Bu değişiklikle, Burdur’da yaşayan vatandaşların başka yerlere gitmeden sağlık hizmeti alabileceklerini vurguladı.
Eşeler Devlet Hastanesi Projesi
Eşeler Devlet Hastanesi ile ilgili proje çalışmalarının son aşamaya geldiğini açıklayan Memişoğlu, projenin birkaç ay içinde tamamlanacağını ve 50 yataklı bir hastaneyle hizmet verileceğini söyledi.
Sağlıklı Türkiye Vizyonu
Memişoğlu, Sağlık Bakanlığının temel amacının toplumun sağlıklı kalmasını sağlamak olduğunu belirtti. Sağlıklı bir toplumun, Türkiye’nin genel sağlığı açısından önem taşıdığını vurgulayan Memişoğlu, hareketli bir yaşam tarzı ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemine dikkat çekti.
Bu gelişmeler, sağlık çalışanlarının işlerini daha etkin bir şekilde yapabilmesi ve toplum sağlığının korunması adına önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. Sağlık Bakanlığı, bu tür projelerle Türkiye’nin sağlık altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.
Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı