Yeni Parti Milletvekili Melih Meriç Bıçaklandı: Saldırganın Kimliği Şoke Etti
# Yeni Parti Milletvekili Melih Meriç Bıçaklandı: Saldırganın Kimliği Şoke Etti
Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, kent merkezinde uğradığı bıçaklı saldırıda yaralanarak acilen hastaneye kaldırıldı. Gaziantep Şehir Hastanesi’nde ameliyata alınan milletvekilinin durumu yakından izlenirken, saldırganın yakalanması için geniş çaplı bir arama başlatıldı.
Olayın Detayları
Edinilen bilgilere göre, Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, eski CHP Oğuzeli İlçe Başkanı Seydi Ahmet Keleş tarafından bıçaklandı. Özgür Özel’le birlikte Yeni Parti’ye geçtiği belirtilen Seydi Ahmet Keleş’in 27 sabıka kaydı olduğu iddia ediliyor. Saldırının ardından Melih Meriç acilen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Valilikten Açıklama Geldi
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, milletvekili Meriç’in kent merkezinde bıçaklı saldırıya uğradığını belirterek, “Konuyu titizlikle takip ediyoruz. Ümit ederim ki milletvekilimizi kısa zamanda aramızda görürüz.” açıklamasında bulundu.
Hastanede Ameliyata Alındı
Merkez Şahinbey ilçesi Akkent Mahallesi’nde saldırıya uğrayan milletvekili Meriç’in Gaziantep Şehir Hastanesi’nde ameliyata alındığı öğrenildi. Doktorlar, Meriç’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ve ameliyatın başarılı geçmesi için tüm çabaların sarf edildiğini belirtti.
Saldırganın Kimliği
Saldırganın önceki dönem CHP Oğuzeli İlçe Başkanı Seydi Ahmet Keleş olduğu ve şu anda arandığı bildirildi. Keleş’in geçmişte de sabıkalarının bulunması, olayın kamuoyunda büyük yankı uyandırmasına neden oldu.
Bu üzücü olayın ardından, hem yerel halk hem de ülke genelinde, milletvekilimize acil şifalar dileniyor ve saldırganın bir an önce yakalanması için güvenlik güçlerine destek veriliyor.
Kaynak: Türkgün / / Bengütürk