Dolar 47,7124
Euro 55,1592
Altın 6.649,08
BİST 13.879,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 30°C
Cum 29°C

MHP’li Akçay’dan Terörsüz Türkiye Mesajı

MHP’li Akçay’dan Terörsüz Türkiye Mesajı
10/08/2026 15:38
A+
A-

# MHP’li Akçay’dan Terörsüz Türkiye Mesajı

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM’de Bengü Türk TV yayınına konuk olarak Terörsüz Türkiye hedefi için hazırlanan çerçeve yasa üzerine açıklamalarda bulundu. Akçay, yaklaşık iki yıl süren bir dönemde terör eylemi yaşanmadığını belirterek, kanun çıkmadan bile büyük bir kazanım elde edildiğini vurguladı.

Çerçeve Yasanın Detayları

 

MHP’li Akçay, 12 maddelik çerçeve yasanın detaylarını paylaşarak, **kesinlikle bir af düzenlemesi olmadığını** ifade etti. Akçay, yasa kapsamında terör örgütünün tamamen lağvedilmesi gerektiğini ve örgüt mensuplarının suçları dahilinde teslim olmalarının beklendiğini belirtti. Ayrıca, TBMM’de bu faaliyetleri izlemek amacıyla bir izleme kurulu oluşturulacağını söyledi.

Oylamadan Beklentiler

 

Kanun teklifinin 367 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulduğunu belirten Akçay, yapılacak oylamada kabul oyununun 400’ü geçmesini beklediğini dile getirdi. Ayrıca, İP’in Adalet Komisyonu’ndaki görüşmeleri provoke etmeye çalıştığını iddia etti ve bu çabaların beyhude olduğunu savundu.

Akçay’ın Eleştirileri

 

Akçay, İP’in MHP’nin aldığı her tutuma karşı zıt bir tutum sergilediğini ve daha çok MHP karşısında konumlanmış edilgen bir siyaset ürettiğini söyledi. Ayrıca, İP’in 2023 seçimlerine kadar HDP ile işbirliği yaptığını ve terörün devam etmesini isteyip istemediklerini sorguladı.

Akçay, sözlerini “Bu kanunun amacının yerini bulacağına biz yürekten inanıyoruz.” ifadesi ile bitirdi.

Kaynak: Türkgün /

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.