MHP’li Özdemir’den Sert Eleştiriler
# MHP’li Özdemir’den Sert Eleştiriler
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada sert eleştirilerde bulundu. Özdemir, ABD vatandaşlığına ve bazı uluslararası kuruluşlarla çalışmalara yönelik ifadeleriyle dikkat çekti.
“Pisliklik ABD Vatandaşlığına Övgü İle Geçmektir”
Özdemir, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, ABD vatandaşlığına geçişin övülmesini ve bunun gururla paylaşılmasını eleştirerek şu sözleri kullandı:
> “ABD vatandaşlığına övgü ile geçmek, bunu gururla paylaşmaktır! CIA’nın yan kuruluşu olan Deloitte ile beraber çalışmak, ABD çıkarlarına resmen hizmet etmektir!”
Özdemir’den “Yazıklar Olsun” Çıkışı
Açıklamalarında daha da sertleşen Özdemir, ABD ile ilişkili faaliyetlerde bulunan kişilere yönelik tepkisini şu şekilde dile getirdi:
– ABD vatandaşlığına geçişin ve bunun övgüsünün kabul edilemez olduğunu belirtti.
– CIA’nın yan kuruluşu olarak nitelendirdiği Deloitte ile çalışmanın, ABD çıkarlarına hizmet etmekle eşdeğer olduğunu savundu.
– FETÖ’nün Türkçe olimpiyatlarına katılanların bu örgüte bağlılıklarını ilan ettiklerini ve bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Özdemir, açıklamasını “Yazıklar olsun…” sözleriyle sonlandırarak, bu tür davranışları kınadı. Özdemir’in bu sert çıkışları, MHP’nin ulusalcı ve milliyetçi duruşunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Kaynak: Türkgün