Dolar 47,3323
Euro 53,8589
Altın 6.168,06
BİST 13.943,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
23°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 30°C
Sal 31°C
Çar 29°C

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan MHP Lideri Bahçeli’ye ‘Çerçeve Yasa’ Ziyareti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan MHP Lideri Bahçeli’ye ‘Çerçeve Yasa’ Ziyareti
21/07/2026 14:19 | Son Güncellenme: 21/07/2026 15:01
A+
A-

# TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan MHP Lideri Bahçeli’ye ‘Çerçeve Yasa’ Ziyareti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “Terörsüz Türkiye” sürecinde hız kazanan yasal düzenleme hazırlıkları kapsamında siyasi partilere ziyaretlerde bulunmaya başladı. Bu kapsamda, ilk görüşmesini Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdi. Görüşme, TBMM’deki makam odasında yaklaşık 1 saat sürdü.

Terörsüz Türkiye Sürecinde Yasal Düzenlemeler

 

“Terörsüz Türkiye” süreci, Türkiye’nin terörle mücadelede kararlılığını gösteren önemli bir girişim olarak öne çıkıyor. Bu süreçte, yasal düzenlemeler büyük önem taşıyor ve “çerçeve yasa” çalışmaları bu bağlamda kritik bir döneme girmiş bulunuyor.

Liderler Turu Başladı

 

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, düzenlemeyi siyasi partilerin ortak imzasıyla hayata geçirmek amacıyla liderler turuna başladı. Bu tur kapsamında, ilk durağı MHP oldu. Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak bu görüşmenin, yasa çalışmalarının ilerlemesi için önemli bir adım olduğu değerlendiriliyor.

Sonraki Ziyaretler

 

Numan Kurtulmuş’un liderler turundaki sonraki durakları Demokrat Parti (DEM Parti) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olacak. Ayrıca, Kurtulmuş’un ‘çerçeve yasa’ çalışmasını Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) heyetiyle de yarın görüşeceği bildirildi.

Bu görüşmelerin, “çerçeve yasa” çalışmalarının siyasi partilerin geniş bir uzlaşısı ile tamamlanmasına olanak sağlaması bekleniyor. Meclis Başkanı’nın ziyaretleri, sürecin hızlanmasına ve yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesine katkı sunacak.

Kaynak: Türkgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.