Dolar 47,3975
Euro 53,9855
Altın 6.142,42
BİST 13.589,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Açık
İstanbul
29°C
Açık
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 29°C
Paz 30°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Merz ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Merz ile Görüştü
29/06/2026 15:52
A+
A-

# Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Merz ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Şansölyesi Friedrich Merz arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinin önemli detayları ortaya çıktı. Görüşme, Rusya-Ukrayna savaşı ve Ankara’da düzenlenecek olan NATO zirvesi gibi kritik başlıklar üzerinde yoğunlaştı.

Türkiye-Almanya İkili İlişkileri ve Bölgesel Konular

 

İki lider, Türkiye ile Almanya arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve bölgesel ile küresel konuların ele alınması üzerinde durdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ile ilişkileri güçlendirmek için karşılıklı adımlar atmanın önemine vurgu yaptı.

NATO Zirvesi ve Transatlantik İlişkiler

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’ne değinerek, Avrupa’nın NATO zemininde savunmasını güçlendirmesi ve “Transatlantik Bağın” korunması için güçlü bir iradenin ortaya konulmasını beklediklerini belirtti. Bu bağlamda, NATO üyeleri arasında işbirliğinin ve dayanışmanın artırılması gerektiğini vurguladı.

Rusya-Ukrayna Savaşı ve Barış Çabaları

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşı konusunda kalıcı bir barış sağlanması için çaba gösterdiğini ifade etti. Müzakerelerin yeniden başlatılması ve diplomatik süreçlerin canlandırılması için çalıştıklarını belirtti. Türkiye’nin bu süreçte yapıcı bir rol üstlenmeye devam edeceğini aktardı.

Bu önemli görüşme, Türkiye ve Almanya’nın hem ikili ilişkiler hem de uluslararası meselelerde işbirliğini pekiştirme çabalarını ortaya koydu.

Kaynak: Türkgün