Beşiktaş Belediyesi’nin Karakutusu Karakaş çifti bavullarlayla gözaltına alındı
# Beşiktaş Belediyesi’nde Rüşvet ve Kara Para Aklama Soruşturması
## Gözaltına Alınan İsimler
Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet ve kara para aklama soruşturmasında önemli gelişmeler yaşandı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın yakın çalışma ekibinde olduğu iddia edilen Bülent Karakaş ve eşi Özlem Demir Karakaş, yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı. Karakaş çifti, ellerinde bavullarla yurtdışına çıkmaya çalışırken gözaltına alındı.
Yeşim Akpolat’ın Rolü
Kaçış planında, eski İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı ve Rıza Akpolat’ın eşi Yeşim Akpolat’ın aracılık ettiği iddia ediliyor. Bu durum, soruşturma kapsamında dikkat çeken bir detay olarak öne çıkıyor.
Rıza Akpolat’ın Yönlendirmeleri
Rıza Akpolat’ın bir süredir avukatları aracılığıyla yakın çevresine yeni bir operasyon yapılacağına ve kaçmaları gerektiğine dair talimatlar verdiği öğrenildi. Adli kaynaklar, Bülent Karakaş’ın Beşiktaş Belediyesi’ne ilişkin imar konularında çantacı olarak kullanıldığını ve Akpolat’ın “şahsı yurtdışına kaçırın” diye haber gönderdiğini belirtiyor. Ayrıca, Karakaş’ın müteahhitlerle görüşüp paraları toplayan kişilerden biri olduğu da iddialar arasında yer alıyor.
Soruşturmanın Gelişimi
Bu olaylar, Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik geniş kapsamlı bir soruşturmanın parçası olarak dikkat çekiyor. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında daha fazla detayın gün yüzüne çıkması bekleniyor. Gözaltına alınan kişilerin ifadeleri ve elde edilen deliller, soruşturmanın seyrini belirleyecek önemli unsurlar arasında yer alıyor.
Kaynak: Türkgün / / İhlas haber Ajansı