Dolar 45,3532
Euro 53,5211
Altın 6.875,62
BİST 15.062,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 18°C

Hantavirüs Alarmı Büyüyor: MV Hondius Yolcu Gemisi Tahliye Operasyonu

Hantavirüs Alarmı Büyüyor: MV Hondius Yolcu Gemisi Tahliye Operasyonu
11/05/2026 00:32
A+
A-

# Hantavirüs Alarmı Büyüyor: MV Hondius Yolcu Gemisi Tahliye Operasyonu

Kanarya Adaları’nda karantinaya alınan MV Hondius yolcu gemisindeki tahliyeler devam ederken, Fransa’ya getirilen yolculardan birinde hantavirüs semptomları tespit edildi.

MV Hondius Yolcu Gemisi ve Hantavirüs Vakaları

 

Hollanda bayraklı lüks MV Hondius yolcu gemisi, Arjantin’den hareketle Cabo Verde’ye doğru yol alıyordu. Gemide, çoğunluğu İngiliz, Amerikalı ve İspanyol olan 140’tan fazla yolcu ve mürettebat bulunuyordu. Ne yazık ki, bu süreçte hantavirüse bağlı olarak üç ölüm gerçekleşti.

Tahliye Süreci

 

İspanya’da Tahliye

 

İspanyol Sivil Savunması, geminin Tenerife’deki Granadilla Limanı’na demirlediğini açıkladı. Tahliye süreci, Tenerife’deki Sur-Reina Sofia Havalimanı’na kadar konvoy eşliğinde devam etti. Buradan Madrid’e ulaşan yolcular, yoğun önlemlerle bir askeri hastaneye sevk edildi.

Fransa’daki Durum

 

Fransa Başbakanı Sebastien Lecornu, ülkeye getirilen beş yolcudan birinde hantavirüs semptomlarının gözlemlendiğini duyurdu. Bu yolcu ve diğerleri, sıkı denetim altında izolasyon sürecine alındı ve 72 saat boyunca hastanede gözetim altında tutulmaları planlandı.

Tahliye Planının Detayları

 

İspanya Sağlık Bakanı Monica Garcia, tahliye operasyonunun gruplar halinde gerçekleştirileceğini söyledi. İlk olarak İspanya vatandaşları, ardından Hollandalı yolcular gemiden ayrılacak. Bu yolcular, Almanya, Belçika ve Yunanistan’a giden diğer yolcularla birlikte tahliye uçaklarıyla taşınacak.

Daha sonra Türkiye, Fransa, İngiltere ve ABD’den gelen yolcuların tahliye edileceği belirtildi. En son ise Avustralya, Yeni Zelanda ve Asya ülkelerinin vatandaşları tahliye edilecek. Bu grubu taşıyacak uçağın ertesi gün öğleden sonra Tenerife’ye varması bekleniyor.

Gemide kalan 30 mürettebat ise Hollanda’ya doğru yolculuğuna devam edecek. Tahliye operasyonu, uluslararası sağlık ve güvenlik standartlarına uygun olarak sürdürülüyor.

Kaynak: Türkgün / İHA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.