İspanya Başbakanı Sanchez’in Uçağı Ankara’ya Acil İniş Yaptı
# İspanya Başbakanı Sanchez’in Uçağı Ankara’ya Acil İniş Yaptı
İspanya’nın resmi haber ajansı EFE’nin aktardığı bilgilere göre, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’i taşıyan uçak, Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı için Madrid’den Ermenistan’ın başkenti Erivan’a giderken Ankara’ya acil iniş yaptı. Acil inişin sebebi olarak teknik bir sorun gösterildi.
Teknik Sorun ve Protokol Uygulaması
Haberde, Başbakanlık kaynaklarının verdiği bilgilere göre, Airbus A310 tipi resmi uçağın yaşadığı teknik arızanın ciddi olmadığı ancak güvenlik protokolü gereği Ankara’ya iniş yapıldığı belirtildi. Sanchez, bu beklenmedik duraklama nedeniyle geceyi Ankara’da geçirecek ve ertesi sabah erken saatlerde planlanan varış noktası olan Erivan’a hareket edecek.
Önceki Uçak Arızası Deneyimi
Başbakan Sanchez’in daha önce de benzer bir durumla karşılaştığı biliniyor. 4 Eylül 2025 tarihinde, Paris’te yapılan Ukrayna ile ilgili bir toplantıya katılması planlanan Sanchez, taşıyan Falcon tipi uçağın teknik arızası nedeniyle Madrid’e geri dönmek zorunda kalmıştı. Bu toplantıya internet üzerinden katılım sağlayarak durumu telafi etmişti.
Bu olaylar, uluslararası seyahatlerde yaşanabilecek beklenmedik teknik sorunların liderlerin planlarını nasıl etkileyebileceğinin birer örneği olarak kaydedildi.
Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı