Dolar 45,1817
Euro 53,1100
Altın 6.634,62
BİST 14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Cts 12°C
Paz 12°C
Pts 15°C
Sal 17°C

İran, ABD’ye Sunduğu Son Teklifini Pakistan’a İletti

İran, ABD’ye Sunduğu Son Teklifini Pakistan’a İletti
01/05/2026 16:36
A+
A-

# İran, ABD’ye Sunduğu Son Teklifini Pakistan’a İletti

İran, ABD ile arasındaki savaşı sona erdirebilecek bir anlaşma için hazırladığı nihai müzakere taslağını Pakistan aracılığıyla iletti. Ancak bu teklifin detayları henüz açıklanmadı.

## Pakistan’ın Arabuluculuğu

İran, ABD ile müzakerelerde arabuluculuk yapan Pakistan yönetimine, savaşın sona erdirilmesi için yeni bir teklif sundu. İran resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre, “İran, ABD ile müzakerelerde arabulucu olan Pakistan’a, 30 Nisan Perşembe akşamı nihai müzakere taslağının metnini iletti.”

### Teklifin Detayları

Haberde, İran’ın sunduğu teklifin içeriği hakkında herhangi bir detay verilmedi. Ancak İran’ın, savaşı sona erdirme şartlarını içeren bu teklifi ABD’ye iletilmek üzere Pakistan’a geçtiğimiz hafta ilettiği belirtildi.

 

İran basınında yer alan bir başka haberde, Rusya’nın Ukrayna’yı İran yapımı insansız hava araçlarıyla (İHA) vurduğu ve saldırıda 5 kişinin yaralandığı bildirildi. Ayrıca, Tahran’ın savaşın kalıcı olarak sonlandırılması ve Hürmüz Boğazı’nın açılması konularında müzakereye hazır olduğu, ancak nükleer faaliyetlerin kalıcı ateşkesten sonra ele alınmasını teklif ettiği yazıldı.

### ABD’nin Tepkisi

ABD’nin, Tahran’ın sunduğu bu öneriyi kabul etmediği bildirildi. Bu durum, İran ile ABD arasındaki gerilimin devam ettiğine işaret ediyor. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler ve müzakereler, bölge ve dünya siyaseti üzerinde önemli etkiler yaratıyor.

Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.