Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile Görüştü
# Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile Görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmenin detayları, İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile kamuoyuyla paylaşıldı.
Erdoğan’dan Geçmiş Olsun Dilekleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sırasında ABD Başkanı Trump’a, Washington’da Beyaz Saray Muhabirleri yemeğinde meydana gelen saldırı girişimi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan, bu olayın demokrasi ve basın hürriyetine yapılmış menfur bir eylem olarak değerlendirdiğini belirtti ve yaralanan güvenlik görevlisine acil şifalar diledi.
Görüşmenin, iki lider arasında karşılıklı anlayış ve işbirliğini güçlendirmeye yönelik olumlu bir adım olduğu ifade edildi. Erdoğan ve Trump, bölgesel konular ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi hususlarında fikir alışverişinde bulundular.
Kaynak: Türkgün