İBB Davasında 24. Duruşma: İmamoğlu ve 400’ü Aşkın Sanık Yargı Önünde
# İBB Davasında 24. Duruşma: İmamoğlu ve 400’ü Aşkın Sanık Yargı Önünde
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 414 sanığın yargılandığı davanın 24. duruşması başladı. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na yakın bir salonda gerçekleştirilen duruşmada, Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık gibi isimler yer aldı.
Duruşmanın Katılımcıları ve İddianame Detayları
Duruşmada, tutuklu sanıkların yanı sıra CHP milletvekilleri ve sanık yakınları da izleyici olarak yer aldı. Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akyüz’ün savunmasıyla devam eden duruşmada, iddianamede yer alan suçlamalar dikkat çekiyor.
İddianame ve Suçlamalar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Ekrem İmamoğlu’nun “suç örgütü elebaşı” olduğu belirtiliyor. İddianamede yer alan suçlar arasında “suç işleme amacıyla örgüt kurmak”, “rüşvet” ve “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” gibi suçlar bulunmakta.
Toplamda **849 yıldan 2.430 yıl 6 aya kadar** hapis cezası talep edilen İmamoğlu’nun yanı sıra, diğer sanıklar için de çeşitli suçlardan hapis cezaları isteniyor. İddianamede, suç örgütünün kurulduğu 2014 yılından bu yana faaliyette olduğu ve kamu zararının büyük olduğu vurgulanıyor.
Birleşen Dosya
Dava dosyasına sonradan eklenen Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve diğer sanıklar da benzer suçlamalarla yargılanıyor. Bu sanıkların “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım” ve “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” gibi suçlardan cezalandırılmaları talep ediliyor.
Bu kapsamlı dava, Türkiye’de yerel yönetimlerdeki suç ve yolsuzluk iddialarını gündeme getiriyor ve kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor.
Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı