Dolar 44,4200
Euro 51,2209
Altın 6.418,21
BİST 12.698,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Yağmurlu
İstanbul
10°C
Yağmurlu
Pts 11°C
Sal 16°C
Çar 14°C
Per 15°C

Bakan Fidan’dan Barış Diplomasisi

Bakan Fidan’dan Barış Diplomasisi
29/03/2026 15:12
A+
A-

# Bakan Fidan’dan Barış Diplomasisi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bölgesel gelişmelerin değerlendirileceği önemli bir toplantıya katılmak üzere Pakistan’ın başkenti İslamabad’a gitti. Burada Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammad Ishaq Dar ile bir araya gelen Fidan, iki ülke arasındaki ilişkileri ve bölgesel barışı ele aldı.

## Resmi Görüşmeler ve Bölgesel Değerlendirmeler

Bakan Hakan Fidan, resmi görüşmelerde bulunmak ve bölgedeki gelişmelerin ele alınacağı kritik toplantıya katılmak amacıyla İslamabad’da bulunuyor. Ziyaretinin ilk gününde Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammad Ishaq Dar ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve bölgesel sorunların çözümüne yönelik atılacak adımlar masaya yatırıldı.

## Bölgesel Gelişmeler Masada

Fidan’ın Pakistan ziyareti kapsamında, bölgedeki güncel gelişmelerin kapsamlı şekilde değerlendirileceği geniş katılımlı bir toplantıya iştirak etmesi bekleniyor. Bu toplantıda, bölgesel barışın korunması ve ülkeler arası koordinasyonun artırılmasına yönelik adımların müzakere edileceği bildirildi. Bakan Fidan’ın İslamabad’daki temasları çerçevesinde diğer katılımcı ülke temsilcileriyle de ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlanıyor.

## Barış ve İşbirliği İçin Ortak Çalışmalar

Toplantının ana gündem maddeleri arasında, bölgesel barışın tesisi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, ekonomik işbirliğinin artırılması ve güvenlik konularında ortak çalışmaların yapılması yer alıyor. Türkiye ve Pakistan, tarihsel dostluk bağları ve stratejik ortaklıkları çerçevesinde, bölgede istikrarın sağlanması için birlikte çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bu temaslar, Türkiye’nin bölgedeki etkinliğini artırma ve dost ülkelerle işbirliğini daha da güçlendirme çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.