Dolar 44,4661
Euro 51,2152
Altın 6.470,17
BİST 12.698,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Yağmurlu
İstanbul
11°C
Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 17°C
Per 17°C
Cum 15°C

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den, Yönter Açıklaması

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den, Yönter Açıklaması
28/03/2026 18:37 | Son Güncellenme: 28/03/2026 18:40
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 23. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Akademik kariyer çalışmalarına ağırlık vermek için  müsaade istemiştir”

İzzet Ulvi Yönter’in görevden ayrılmasına ilişkin soruyu da yanıtladı.

 

“Akademik kariyer çalışmalarına ağırlık vermek için  müsaade istemiştir”

İzzet Ulvi Yönter’in görevden ayrılmasına ilişkin soruyu da yanıtlayan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Yönter’in akademik kariyer çalışmalarına ağırlık vermek amacıyla izin istediğini belirterek “Akademik kariyer çalışmalarına ağırlık vermek için, bugün kazanmış olduğu doktora ünvanını daha ileriye taşımak amacıyla müsaade istemiştir.” dedi.
Yönter’in akademik çalışmalarıyla Türkiye’ye hizmet etmeye devam edeceğini belirterek, çalışmalarında başarılar dileyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Bizden istifa herhangi bir küskünlüğe dayalı değildir, farklı partilerde görülen olaylara benzer bir yapı değildir. Bir arkadaşımızın hem siyasete hem de akademik kariyerine devam ederken kendi anlayışı çerçevesinde yapmış olduğu bir iş bölümünün sonucudur. Onun için kendisine akademik kariyerinde başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Kısa süre içinde yeni bir genel başkan yardımcısının göreve geleceğini açıklayan MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Hizmet süreci devam edecektir. Milliyetçi Hareket Partisinde kırılma, kırgınlık, öfke, intikam gibi kavramlar bize göre çok yabancıdır. Her şeyin hayırlısını düşünmek lazımdır.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.