İsrail İsrailliğini yaptı! Trump’ın açıklamasının ardından İran’a saldırdı
# İsrail’in Tahran Operasyonu ve Bölgedeki Gerginlik
Trump’ın Erteleme Kararı
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yürütülen yapıcı müzakereler nedeniyle İran’a yönelik saldırı planlarını beş gün süreyle askıya aldığını duyurdu. Trump, bu kararını açıklarken, “Orta Doğu’daki düşmanlıkları çözmek için çok verimli görüşmeler” yaptıklarını belirtmişti. Ayrıca, İran’ın Hürmüz Boğazı’nı 48 saat içinde tamamen açmaması halinde bu ülkenin elektrik santrallerine yönelik saldırılara başlayacaklarını söylemişti.
İsrail’in Saldırı Kararı
Trump’ın erteleme kararının hemen ardından, İsrail ordusu Tahran’a yönelik yeni bir saldırı başlattığını duyurdu. İsrail makamları, operasyonun kapsamı ve hedefleri hakkında henüz detaylı bir açıklama yapmış değil. Ancak, Tahran’dan patlama seslerinin geldiği yönünde yerel raporlar bulunuyor. Bu durum, bölgede tansiyonun yeniden yükselmesine neden oldu.
İran’ın Tepkisi
İran, ABD’nin elektrik şebekelerine yönelik tehditlerine karşılık, herhangi bir saldırının bölgedeki enerji santrallerini hedef alan bir misillemeyle karşılık bulacağını belirtmişti. Bu açıklama, İran’ın da olası saldırılara karşı hazırlıklı olduğunu gösteriyor.
Bölgedeki gerginlik, hem İsrail’in ani askeri hamlesi hem de ABD’nin tehditleriyle artmaya devam ediyor. İsrail’in saldırısı ve Trump’ın erteleme kararı, uluslararası arenada dikkatle izleniyor. Gelecek günlerde, tarafların nasıl bir tutum sergileyeceği ve olayların nasıl gelişeceği merak konusu. Diplomatik çözüm arayışlarının devam edip etmeyeceği, bölgedeki barış ve istikrar için kritik öneme sahip.
Kaynak: Türkgün / Anadolu Haber Ajansı