Kocaeli Adliyesi Önünde Kan Donduran Olay
# Kocaeli Adliyesi Önünde Kan Donduran Olay
Kocaeli’de bir davanın ardından adliye önünde şok edici bir olay yaşandı. Mahkemede kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği kişiyi adliye çıkışında kalbinden bıçaklayan kadın gözaltına alındı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan şahıs, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Olayın Arka Planı
Yaklaşık bir yıl önce yaşanan olayla ilgili davanın görüldüğü gün adliye önünde dehşet dolu anlar yaşandı. Mahkemede ifade veren genç kadın, duruşma sonrasında kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği kişiyi bıçakladı. Olay, 31 Temmuz 2025 tarihinde Kabaoğlu Mahallesi Güneş Caddesi’nde meydana geldi.
Geçmişteki Anlaşmazlıklar ve Gelişmeler
Edinilen bilgilere göre, olayın geçmişi bir akaryakıt istasyonunda Ahmet Furkan Ö. ile Emrah Çeliksoy arasında çıkan tartışmaya dayanıyor. Tartışmanın büyümesi üzerine Emrah Çeliksoy, Ahmet Furkan Ö.’yü bıçaklayarak evine kaçtı. Yaralanan Ahmet Furkan Ö. ise araçla Emrah Çeliksoy’un evine giderek ateş açtı. Bu ateş sonucu Emrah Çeliksoy ile birlikte A.Ç., Y.E. ve B.G. yaralandı.
Ahmet Furkan Ö., hastaneye giderken 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak diğer yaralılar için de ihbarda bulundu. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan yaralılardan sonra Emrah Çeliksoy tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Mahkemede İddialar ve Savunmalar
Kocaeli 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Emrah Çeliksoy hakkında “öldürmeye teşebbüs”, Ahmet Furkan Ö. hakkında ise “yaralama” suçundan yargılama yapıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Sümeyye M. (25), Emrah Çeliksoy hakkında çeşitli iddialarda bulundu.
Sümeyye M.’nin İfadesi
Genç kadın ifadesinde, Emrah Çeliksoy’un, eşiyle nişanı attığı dönemde kendisine yakınlaşmaya çalıştığını ve cinsel istismarda bulunduğunu belirtti. Olayın ardından Ahmet Furkan Ö. ile barıştığını ve evlendiklerini söyledi. Ancak, Emrah Çeliksoy’un zaman zaman rahatsız edici mesajlar attığını ve bu durumun eşine açıklanması gerektiğini dile getirdi.
Ahmet Furkan Ö.’nün Savunması
Tutuklu sanık Ahmet Furkan Ö., kendisinin mağdur olduğunu savunarak, Emrah’ın kapısına “Benden ne istiyorsunuz” diye gittiğini, ancak silahla karşılandığını belirtti. Kendisinin tutuklu, Emrah Çeliksoy’un tutuksuz olduğunu söyleyerek tahliyesini talep etti.
Adliye Önündeki Kanlı Sonuç
Duruşmanın ardından adliye önünde taraflar arasında yeniden tartışma çıktı. Tartışma sırasında Sümeyye M., adliye karşısındaki bir kafeden aldığı bıçakla Emrah Çeliksoy’un üzerine yürüdü ve Çeliksoy’u kalbinden bıçakladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Emrah Çeliksoy, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti.
Olayın ardından Sümeyye M. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bu trajik olay, adliye önünde yaşanan gerginliklerin ne kadar tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Kaynak: Türkgün // İhlas haber Ajansı/
