Bulgaristan Başbakanı Jelyazkov, güven oylaması öncesi istifa etti
Bulgaristan’da büyüyen protestolar ve artan toplumsal memnuniyetsizlik sonrası Başbakan Rosen Jelyazkov, muhalefetin güven oylaması talebi öncesinde görevi bırakma kararı aldığını açıkladı.
Bulgaristan Başbakanı Rosen Jelyazkov, ülkede haftalardır devam eden kitlesel protestolar ve toplumdaki memnuniyetsizliğin giderek artması üzerine istifa ettiğini duyurdu. Muhalefetin sunduğu önerge doğrultusunda yapılacak 6’ncı güven oylamasından önce gelen bu karar, siyasi atmosferde yeni bir sürecin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.
BULGARİSTAN BAŞBAKANI JELYAZKOV İSTİFA ETTİ
Yaptığı açıklamada hükümetin halkın beklentilerini karşılaması gerektiğini vurgulayan Jelyazkov, “Toplumun sesini duyuyoruz. Anayasanın öngördüğü şekilde, iktidarın kaynağı halktır. Protesto eden vatandaşların taleplerini dikkate alıyoruz” ifadelerini kullandı.
Başbakanın istifası, üçlü koalisyon hükümetinin geleceğini belirsizliğe sürüklerken, ülkenin önümüzdeki dönemde nasıl bir siyasi yol haritası izleyeceği merak konusu oldu.
Kaynak: Türkgün / Demirören Haber Ajansı
