Dolar 44,1904
Euro 50,7877
Altın 7.229,80
BİST 13.286,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Cts 11°C
Paz 11°C
Pts 12°C
Sal 12°C

ANKA-3’ten kritik bir eşik daha: Otopilot testleri başarıyla geçildi

ANKA-3’ten kritik bir eşik daha: Otopilot testleri başarıyla geçildi
08/12/2025 15:18
A+
A-

Türk Havacılık Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), ANKA-3 İnsansız Hava Aracı’nın (İHA), sistem doğrulama ve tanımlama test uçuşları kapsamında 46’ncı sortisini tamamladığını ve kritik otopilot testlerini başarıyla sonuçlandırdığını duyurdu.

Türk Havacılık Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), ANKA-3 İnsansız Hava Aracı’nın (İHA), bir testi daha başarıyla geçtiğini duyurdu.

TUSAŞ’ın sosyal medya hesabında ANKA-3’ün test uçuşlarından görüntüler paylaşılarak, “ANKA-3, geliştirme sürecinde önemli bir eşiği daha geride bıraktı. Sistem doğrulama ve tanımlama test uçuşları kapsamında 46’ncı sortisini tamamlayan ANKA-3, kritik otopilot testlerini de başarıyla sonuçlandırdı. Yüksek teknolojiye dayalı mimarisi ve üstün performansıyla ANKA-3, TUSAŞ’ın mühendislik kabiliyetini ve üretimdeki gücünü temsil ediyor” denildi.

 

 

Kaynak: Türkgün / / Demirören Haber Ajansı