Dolar 44,2207
Euro 50,5377
Altın 7.136,03
BİST 13.092,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Paz 10°C
Pts 12°C
Sal 12°C
Çar 10°C

Roma’da kritik görüşme! MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir’den diplomasi mesajı

Roma’da kritik görüşme! MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir’den diplomasi mesajı
27/11/2025 02:20
A+
A-

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, İtalya Temsilciler Meclisi’nde yapılan görüşmelerde bölgesel ve küresel işbirliği imkanları, savunma sanayi yatırımları ve Akdeniz, Balkanlar ile Kuzey Afrika’daki ortak gündemlerin ele alındığını açıkladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, İtalya Temsilciler Meclisi’nde yapılan görüşmelere ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Özdemir, toplantıda başta bölgesel ve küresel işbirliği imkanları, savunma sanayi yatırımları ile Akdeniz, Balkanlar ve Kuzey Afrika bölgesindeki müşterek çabalar dahil olmak üzere ülkeler arasındaki ortak gündemlerin ele alındığını belirtti.

“İtalya Temsilciler Meclisi’nde başta bölgesel ve küresel işbirliği imkanlarımız ve savunma sanayi yatırmaları ile Akdeniz, Balkanlar ve Kuzey Afrika bölgesindeki müşterek çabalarımız dahil olmak üzere ülkelerimiz arasındaki ortak gündemler üzerinde görüşmelerde bulunduk.

Hükümetlerimiz arasında süregelen yakın işbirliği ve ortaklıkların parlamentolarımız arasındaki düzlemde de ele alınması konusunda mutabık kalarak Akdeniz’in iki köklü imparatorluk geçmişine sahip olan ülkeleri olarak ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi hususunda mutabık kaldık.”

 

Kaynak: Türkgün