Dolar 44,3122
Euro 51,5776
Altın 6.378,87
BİST 13.140,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Çok Bulutlu
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Sal 11°C
Çar 11°C
Per 14°C
Cum 18°C

Suriye’nin enerji sorunu için Türkiye devrede

Suriye’nin enerji sorunu için Türkiye devrede
24/12/2024 15:10
A+
A-

Suriye’nin enerji sorunu için Türkiye devrede
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Suriye’nin enerji altyapısında inceleme yapmak üzere bir heyetin yakın zamanda bu ülkeye gideceğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suriye’deki enerji sorunlarının çözümü için Türkiye’nin devreye gireceğini duyurdu. Bakan Bayraktar, bir heyetin yakında Suriye’ye giderek enerji ve elektrik altyapısında incelemelerde bulunacağını açıkladı.

İŞBİRLİĞİ VE YARDIM ELE ALINACAK
Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bayraktar, heyetin enerji altyapısında işbirliği ve yardım konularını değerlendireceğini söyledi. Bayraktar, “Ülkede enerjiyle ilgili öncelikli sorun elektrik, bunun sağlanması için formül üretilecek.” dedi.

LÜBNAN İÇİN DE ÇALIŞMALAR GÜNDEMDE
Bakan Bayraktar, geçtiğimiz hafta Lübnan Başbakanı Necip Mikati’nin de elektrik sorunlarına dikkat çektiğini belirterek, “Lübnan için de önümüzdeki süreçte elektrik akışı konusunda çalışmalar yapılabilir.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Türkgün /