Dolar 34,0897
Euro 38,0880
Altın 2.841,12
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C

CHP’Lİ TEKİN: SON 15 YILIN EN KÖTÜ YILINI GEÇİRDİK

CHP’Lİ TEKİN: SON 15 YILIN EN KÖTÜ YILINI GEÇİRDİK
02/01/2013 16:21 | Son Güncellenme: 06/01/2013 12:12
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 2012 yılının, son 15 yıl baz alındığında, Türkiye’de ekonomik anlamda en çok olumsuzlukların yaşandığı yıl olduğunu ileri sürdü

 

Gürsel Tekin, partisine üye Fatih Belediye Meclisi üyeleriyle, Kapalıçarşı’da esnafları ziyaret etti. Tekin, 23 Aralık’ta çıkan yangını ”ucuz atlatan” esnaflara, geçmiş olsun temennisini iletti.

Gürsel Tekin, İstanbul Kapalıçarşı Esnafları Derneği’nde de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Burada yaptığı konuşmada, Kapalıçarşı’nın Türkiye ekonomisinin kalbi niteliğinde olduğunu dile getiren Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

”Umut ediyoruz ki, 2012 yılında yaşadığımız olumsuzlukları, 2013 yılında yaşamayız. Ancak ne yazık ki, daha dün, sıcağı sıcağına her ne kadar sadece Tv’lerin alt şeritlerinde geçmiş olsa da, çok acımasızca zamları ve vergileri, iktidarın deyimiyle fiyat ayarlamalarını, bir gece yarısında Türkiye ile buluşturdular. Asgari ücretin tartışıldığı bir dönemde bu acımasız zamların, 74 milyona sirayet etmesi maalesef gerektiği gibi tartışılmıyor. Esnafın sıkıntıları var. 2012 yılı, son 15 yılı baz alarak baktığımızda, olumsuzlukların en çok yaşandığı bir yıl olmuştur. Elbette ekonomik krizler olur, yoksulluklar olur… Türkiye bunları daha önce de yaşamıştır ve halen de yaşamaya devam ediyor ancak dikkatinizi çekmek istediğim çok önemli bir sorun; şiddet ve intiharların yüksek boyutta olması. Bu ülkede insanlar bedenine kıyıyorsa, iktidarın, muhalefetin, bu ülkenin üniversitelerinin, bilim insanlarının, herkesin düşünmesi gerekir. Bu gerekçeleri mutlaka analiz edip bulmamız gerekiyor.”

Türkiye’de iş kazalarında da büyük artış olduğunu vurgulayan Tekin, dün bir iş kazasında hayatını kaybeden bir kişinin cenazesine katıldığını belirterek, ”İş kazalarında dünya birincisi halindeyiz. Buraya da baktığımızda büyük bir sorumsuzluğun yaşandığını görüyoruz. Bu sorumsuzluğu yalnızca inşaat firmalarına bağlamak mümkün değil. Gelişmiş ülkelerde bu tür ölümler ve kazalarda, kamu görevlilerine de büyük cezalar verildiğini görüyoruz. Türkiye’de ise kim ölüyorsa, babasının kesesinden ölüyor. Hiç kimse sorumlu değil” dedi.

Türkiye’de 41 milyon kişinin borçlu olduğunu kaydeden Tekin, özellikle küçük esnafın ciddi sıkıntı yaşadığını öne sürdü.

-Tekin’e sorular-

Tekin, gazetecilerin sorularını da cevapladı. ”Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e, Genel Başkan düzeyinde bir davetiniz oldu. Ancak hala bir cevap gelmedi. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda sizin de isminiz geçiyor. Bu belirsizlik sizi rahatsız ediyor mu?” şeklindeki soru üzerine Gürsel Tekin, şunları söyledi:

”Beni hiç rahatsız etmez. Ben CHP’liyim. Bizim temel hedefimiz CHP’nin iktidar olmasıdır. Biz o uğraş içindeyiz. Makam, mevki peşinde değiliz. Ben her alanda görev yapmış bir insanım. Buna cevap vermek istemiyorum çünkü çok cevap verdik, yorulduk. Bu sorunun muhatabı da biz değiliz aslında.”

Bir gazetecinin, ”Hülya Avşar, CHP’nin iktidar olmasını kıyamet alametlerinden biri olarak gösterdi. Siz bu konuya ne diyorsunuz?” şeklindeki sorusuna Gürsel Tekin, ”Magazin işlerine girmek istemiyorum. Biz ciddi işler yapıyoruz, ciddi sorular sorarsanız cevabını alırsınız” diyerek karşılık verdi.

İstanbul Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Hasan Fırat ise, Gürsel Tekin’in kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını dile getirerek, ziyaretleri nedeniyle Tekin’e teşekkür etti.

AA

ETİKETLER: