Dolar 34,2411
Euro 37,1091
Altın 3.011,93
BİST 8.746,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C

Kamil Barkır: Maltepe’de Belediyesinde “devir teslim hukuksuz ve tiyatrodan ibaret”

Kamil Barkır: Maltepe’de Belediyesinde “devir teslim hukuksuz ve tiyatrodan ibaret”
21/10/2024 23:49
A+
A-

“DEVİR TESLİM TİYATRODAN İBARET”
Maltepe Belediyesi tarafından Vakıf yönetiminin İBB’ye devredilecek olmasını Park Ticaret ve Turizm İşletmecilik AŞ avukatı Kamil Barkır “devir teslim hukuksuz ve tiyatrodan ibaret” diye tepki gösterdi.

Park Ticaret ve Turizm İşletmecilik AŞ avukatı Kamil Barkır; mahkemenin tahliye kararının icrasını nihai bir karar ile geri bıraktığını söyledi. Kararın iptal olduğunu hatırlatan Barkır, Belediye Başkanı esin Köymen’in hukuksuz davrandığını belirterek şunları söyledi; “Zaten hukuksuz, yanlış ve icra dairesi yanıltılarak yapılmış bir tahliye kararı olduğunu daha önce de söylemiştik. İcra Hukuk Mahkemesi vakfın dayandığı icra dosyasını iptal etmiştir. Vakfın e özellikle bir kez daha söylemek gerekirse belediye başkanının ve ekibinin müvekkil şirkete ait taşınmaza herhangi bir müdahalesi bütünüyle hukuksuz olacaktır. Kendilerini uyardık kararı tebliğ ettik. Ancak gördüğümüz kadarıyla daha önce verilmiş sözler çerçevesinde Maltepeliye ait olan bir işletme başka kurumlara devredilmek isteniyor. İBB’nin bu yasa dışı işlere bulaşmış olmasını da esefle karşılıyorum. Köklü bir kurumda yüzlerce hukukçu bulunmaktadır. İcra Hukuk Mahkemesinin kararının ne anlama geldiğini hukuk fakültesinde okuyan öğrenciler dahi bilir. Yarın yapılması gereken tören bir tiyatrodan ibarettir. Kendiler ini bir kez daha ikaz ediyorum; hukuka karşı gelen hiçbir idareci başarılı olamamıştır. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Bir hukukçu olarak Maltepe Belediye Başkanı ve İBB Başkanını bu yanlıştan dönmeye, gereksiz polemiklere girmemeye davet ediyorum.”

KAYNAK: Maltepe ekspres

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.