Dolar 34,2411
Euro 37,1091
Altın 3.011,93
BİST 8.746,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C

MHP’den depremin yıkıcı etkilerini en aza indirmek için önemli adım!

MHP’den depremin yıkıcı etkilerini en aza indirmek için önemli adım!
21/10/2024 16:30
A+
A-

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir MHP’nin “sismik izolatörlerin kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi” hususunu kanun teklifinde bulunduklarını duyurdu.

Milliyetçi Hareket Partisi Medya, İletişim ve Dijital Mecralardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir sosyal medyadan yaptığı açıklamada MHP’nin “sismik izolatörlerin kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi” hususunu kanun teklifinde bulunduklarını duyurdu.

MHP’li Özdemir açıklamasında “TBMM’ye sunduğumuz yeni kanun teklifi ile Türkiye’de 1. ve 2. Derecede Deprem Bölgesi’nde bulunan illerimizde, 4 kattan daha yüksek yapılacak olan tüm binalarda depremin şiddetini nötralize eden “sismik izolatörlerin kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi” hususunu teklif etmiş bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Her an yeni tehlikelerle karşı karşıya olduğumuzu belirten Özdemir, “Ülkemiz yıkıcı deprem kuşağında bulunuyor. Bu kapsamda yenilenen fay hatları haritası ve bilimsel araştırmalarla yapılan olasılık değerlendirmeleri, her an yeni ve tehlike oluşturabilecek sismik aktiviteler yaşayabileceğimiz gerçeğini karşımıza getiriyor.” açıklamasında bulundu.

Bir an önce önlem alınmalı
Depremin yıkıcı etkilerini en aza indirmek için bir an önce önlem alınması gerektiğine değinen Özdemir, “Bu gerçekliğe karşın, depremlere yönelik tamamen dirençli şehirleri ve yapıları oluşturabilmek de mümkün. Parti programımızda bu durum, “Afetlerle Mücadele ve Risk Yönetimi” başlığıyla ele alınmış, afete marız kalmadan önce teknik hususların ihtiyaçları karşılayacak biçimde değerlendirilerek, tüm boyutlarıyla önlem alınması gerekliliğiyle vurgulanmıştır.” dedi.

TBMM’YE TEKLİF
MHP’li İsmail Özdemir “TBMM’ye sunduğumuz yeni kanun teklifi ile Türkiye’de 1. ve 2. Derecede Deprem Bölgesi’nde bulunan illerimizde, 4 kattan daha yüksek yapılacak olan tüm binalarda depremin şiddetini nötralize eden “sismik izolatörlerin kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi” hususunu teklif etmiş bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

https://x.com/ismailozdemirrr/status/1848342707904651355

 

KAYNAK: Türkgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.