Dolar 34,1576
Euro 37,2380
Altın 2.946,87
BİST 8.964,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
17/10/2024 12:33 | Son Güncellenme: 17/10/2024 14:57
A+
A-

TCMB faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50’de sabit bıraktı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Başkan Fatih Karahan liderliğinde yılın onuncu faiz kararı için bugün bir araya geldi. Banka, ekim ayı faiz kararını açıkladı.

FAİZ 7. KEZ SABİT KALDI
TCMB Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50’de tuttu. Böylece faiz üst üste yedinci ayda sabit kalmış oldu.

Faiz Oranı Son Durum
Merkez Bankası, politika faizini en son mart ayında yüzde 50 seviyesine çıkarmıştı. Geçen ay yapılan toplantıda ise bu oran sabit tutulmuştu.

TCMB’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

ENFLASYONUN ANA EĞİLİMİ YÜKSELDİ
“Eylül ayında enflasyonun ana eğilimi bir miktar yükselmiştir. Üçüncü çeyreğe ilişkin göstergeler yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelere yaklaştığını ima etmektedir. Temel mal enflasyonu düşük seyretmeye devam ederken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin son çeyrekte gerçekleşmesi beklenmektedir. Enflasyondaki iyileşmenin hızına dair belirsizlik ise son dönemdeki veri akışı ile artmıştır. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ettiğini kaydetmiştir.

Piyasalar, Merkez Bankası’nın bugün saat 14.00’te açıklayacağı ekim ayı faiz kararını bekliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Başkan Fatih Karahan liderliğinde yılın onuncu faiz kararı için bugün bir araya geliyor. Banka, ekim ayı faiz kararını saat 14.00’te açıklayacak.

Faiz Oranı Son Durum
Merkez Bankası, politika faizini en son mart ayında yüzde 50 seviyesine çıkarmıştı. Geçen ay yapılan toplantıda ise bu oran sabit tutulmuştu.

Ekonomistlerin Beklentisi
Ekonomistler, ekim ayı için de faiz oranında bir değişiklik beklemiyor. Karar metninde verilecek mesajlar ise piyasalarda yakından takip edilecek.

 

KAYNAK: Türkgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.