Dolar 34,1793
Euro 37,2050
Altın 2.939,09
BİST 8.956,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Malatya’da 5.9 büyüklüğünde deprem!

Malatya’da 5.9 büyüklüğünde deprem!
16/10/2024 14:53
A+
A-

AFAD, Malatya’nın Kale ilçesinden 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem çevre illerden de hissedildi. Öte yandan yetkililer tarafından yapılan açıklamada herhangi can ve mal kaybının olmadığı belirtildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46’da, merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Depremin 10,07 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi. Sarsıntı, Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Tokat, ve Adıyaman’da da hissedildi. Malatya’da kent merkezinde depremi hisseden vatandaşlar dışarı çıktı.

#DEPREM: Malatya ilimizin Kale ilçesinde, saat 10.46’da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

➡️ https://t.co/cofXSurHiN https://t.co/gQMVqBfufo

— AFAD (@AFADBaskanlik) October 16, 2024

OKULLARA 1 GÜN ARA!
Malatya Valisi Seddar Yavuz, “Süratle saha çalışmalarına başlandı. Olumsuz bir tespit bulunmadı. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Zaten gerekli tedbirleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın panik olmaması yönünde gerekli uyarılar yapılıyor. Depremden sonra okullar tahliye edildi, bugün okul yok” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Elazığ’da okullara 1 gün ara verildi.

ALİ YERLİKAYA’dan açıklama
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,

“Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir.

112 Acil Çağrı Merkezi’mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi ; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya’da 1, Şanlıurfa’da 1, Elazığ’da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir.

Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. ” ifadelerini kullandı.

MALATYA BELEDİYE BAŞKANI ER: Herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Meydana gelen depremin hemen akabinde tüm ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Şu ana kadar komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

AFAD: can ve mal kaybı yok
AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada can ve mal kaybının bulunmadığını belirtti. İşte o açıklama:

“Malatya ilimizin Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.”

SAĞLIK BAKANLIĞı: ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmekte
Sağlık Bakanlığı, X hesabından yaptığı açıklamada,

“Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre iller tarafından da hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir.

UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erzincan, Tunceli’den açıklamalar
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, “İlimizde şu an herhangi bir problem yok.” dedi.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu da kent genelinde şu an için olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

KAYNAK: Türkgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.