Dolar 34,2714
Euro 37,4959
Altın 2.928,60
BİST 8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 18°C

Bakan Yerlikaya: Ambulansın önünü kesenlere işlem yapıldı

Bakan Yerlikaya: Ambulansın önünü kesenlere işlem yapıldı
12/10/2024 11:44
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa’da acil bir durumda olan bir hastanın yardımına yetişmeye çalışan ambulansın önünü kesen ve ambulans görevlilerine saldıran kişiler hakkında yaptığı açıklamada, bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti. 112 çalışanlarına yapılan saldırılarla ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılacağını vurguladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ambulansın önünü kesmek, ambulansa bilerek yol vermemek, ambulansın içine hasta var mı? diye bakmaya çalışmak zorbalığı asla ve asla kabul edilemez. Gereği yapılır.” ifadelerini kullanarak şunları kaydetti;

Sosyal medyada yer alan ve Bursa’da kalp krizi geçiren hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışan 112 çalışanlarının darp edilmesiyle ilgili olarak; Ambulans kamerasının görüntüleri Emniyet birimlerimizce incelenmiş, ambulansın önünü kesen şüpheli şahısların S.Y. ve M.Y. olduğu tespit edilmiştir.

Doktor ve Acil Tıp Teknisyenin hastayla ilgilendiği sırada ambulansın önünü keserek ambulans şoförünü darp eden şüpheliler yakalanmıştır. Şüphelilerden M.Y. TUTUKLANMIŞ, S.Y. ‘ye ise adli kontrol kararı verilmiştir.

KAYNAK: Türkgün / Anadolu Ajansı-AA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.