Dolar 34,2754
Euro 37,6259
Altın 2.889,86
BİST 9.044,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 26°C
Cum 22°C
Cts 20°C

DNA tespiti tamamlandı! Mezardaki kemikler Cem Garipoğlu’nun mu?

DNA tespiti tamamlandı! Mezardaki kemikler Cem Garipoğlu’nun mu?
08/10/2024 12:16
A+
A-

Münevver Karabulut’u vahşice katleden yakalandıktan sonra cezaevinde intihar ettiği iddia edilen Cem Garipoğlu’nun fethi kabir işlemi tamamlandı. Bugün Adli Tıp Kurumu DNA tespit sonuçlarını duyurdu. Mezardan alınan örnekler ise Cem Garipoğlu ile uyuştu.

İstanbul’da 15 yıl önce işlenen Münevver Karabulut cinayetinin faili olarak girdiği cezaevinde 2014’te intihar eden Cem Garipoğlu’nun açılan mezarından çıkarılan cesedine ait parçaların anne ve babasıyla bire bir uyumlu olduğu belirtildi.

Cem Garipoğlu’nun DNA testi tamamlandı
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklaması şu şekilde:

Cezaevinde intihar ettiği tespit edilerek defnedilen Cem Garipoğlu’ nun, öhnediği ve defnedilen kişinin farklı biri olduğuna yönelik iddialar üzerine Karabulut ailesinin talebi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının kararıyla 3 Ekim 2024 tarihinde fetlı-i kabir işlemi yapılmıştır.
İstanbul Adli Tıp Kurumu uzmanları tarafından yapılan inceleme sonrasında B iyoloj i ihtisas Dairesi’nde kemik, diş ve diğer tüm örnekler üzerinde DNA incelemeleri büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir.

Yapılan işlemlerin sonucunda mezardan çıkarılan örneklerin, Baba Mehmet Nida ve Anne Tülay Makbule’nin müşterek çocuğu Cem Garipoglu’na ait olup yine bu kişinin 2014 yılında otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Garipoğlu’nun MEZARI AÇILMIŞTI
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının “fethi kabir” kararı doğrultusunda, İstanbul Adli Tıp Kurumu ekibi, cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme uzmanları, sabah saatlerinde Garipoğlu’nun Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabrine geldi.

Mezarlıkta Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ve Garipoğlu ailesinin avukatı Orhan Şahin hazır bulundu. Karabulut ve Garipoğlu ailesi ise mezarlığa gelmedi.

Polis ekipleri, mezar çevresini bariyerlerle çevirdi ve yoğun güvenlik önlemi aldı. Mezarın bulunduğu ada girişinde iki ayrı kontrol noktası kurulurken, girişlerde kimlik kontrolü yapıldı. Belediye görevlilerinin Garipoğlu’nun mezarını kazdığı sırada polis ekipleri mezarın başında bulunanlara görüntü alınmaması için uyarıda bulundu.

Mezarın kazılmasının ardından Garipoğlu’nun çıkarılan cesedi tabuta yerleştirildi. Ayrıca, tüm bu işlemler görüntü ve fotoğraf çekilerek kayıt altına alındı.

Garipoğlu’nun mezardan alınan cenazesi, nakil aracına bindirilirken, görevliler tarafından yapılan işlemler için tutanak tutuldu. Cenaze incelenmek üzere nakil aracığıyla Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Yaklaşık bir saat süren “fethi kabir” işlemlerinin tamamlanmasının ardından ekipler mezarlıktan ayrıldı.

Cem Garipoğlu’nu cesedi, daha sonra Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

Adli Tıp Kurumu’nda Cem Garipoğlu’ndan alınacak örnekler, ailesinden alınacak örneklerle karşılaştırılarak rapor hazırlanacak. İncelemelerin ardından Garipoğlu’nun cenazesi, geri getirilerek mezara defnedilecek

KAYNAK: Türkgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.