Dolar 34,2754
Euro 37,6259
Altın 2.889,86
BİST 9.044,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 26°C
Cum 22°C
Cts 20°C

CHP’li Adalar Belediyesi 70’li yıllara geri döndü! Adalılar endişeli!

CHP’li Adalar Belediyesi 70’li yıllara geri döndü! Adalılar endişeli!
08/10/2024 10:38
A+
A-

Adalar Belediyesi’nin kasası açık kamyonetlerle gerçekleştirdiği çöp toplama uygulaması, Adalar sakinlerinin büyük tepkisine neden oldu. Heybeliada’dan gelen rahatsız edici görüntüler, yayılan kötü kokular ve artan sinek ve parazit sayısı, adalıları endişelendiriyor.

70’li 80’li yılları hatırlatan kasası açık kamyonetle çöp toplanan görüntülerin herkesi şoke etmesi bir yana, Adalar’da artık mahalle aralarında, ana caddelerinde hemen her gün üstü açık, etrafa çöp suyu sızdıran, koku saçan kamyonetle çöp toplama işlemi yapılıyor. Aynı araçlar bazen yürüyüş yolunda bile görülüyor.

ARAÇLARDAN AKAN YAĞ VE ÇÖP SULARI ADA SOKAKLARINDA
Büyük çöp kutularının içinden, yollardan belediye çalışanlarının elleriyle çöpleri alıp bu araçlara yüklüyor. Araçların paslı, kirli hali ise içler acısı. Kasası açık kamyonetlerle çöplerin toplanması ve halkın yoğun olduğu yerlere, caddelere bu araçlarla girilmesi belediyenin çöp toplamadaki yetersizliğini, verilen kötü görüntüyü bir kenara koyalım, pis kokuları, sinekleri de yanında getiriyor. Araçlardan akan yağ ve çöp sularının yerlerdeki görüntüsü ise mide bulandırıcı.


Hangi kafaya hizmet bu işlemler yapılıyor Adalılar anlamakta zorluk çekiyor. Eskiden Adaya gelenlerin, Adalıların şikayetleri atların dışkı kokusu iken, şimdi de ağır bir çöp kokusunu içlerine çekmek zorunda kalıyorlar.


KAYNAK: Türkgün /

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.