Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 26°C
Per 26°C

İran’da saldırı alarmı! Uçuşlar durduruldu

İran’da saldırı alarmı! Uçuşlar durduruldu
06/10/2024 19:23
A+
A-

İran’da saldırı alarmı! Uçuşlar durduruldu

İran, “operasyonel kısıtlamalar” sebebiyle yarın sabaha kadar ülkedeki uçuşları iptal etti. İsrail’e yapılan füze saldırıları sonrası Tel Aviv’in İran’a misilleme tehditleri olduğu belirtildi.

İran, ülkedeki uçuşların “operasyonel kısıtlamalar” nedeniyle yerel saatle 21.00 itibarıyla yarın sabaha kadar iptal edildiğini açıkladı.
İran resmi ajansı IRNA’ya göre Sivil Havacılık Kurumu, planlanan uçuşların bu akşam 21.00 ile 7 Ekim Pazartesi 06.00 arasında iptal edildiğini bildirdi.
Detay verilmeksizin iptal kararının “operasyonel kısıtlamalar” nedeniyle alındığı aktarıldı.
Misillleme tehditleri
İsminin açıklanmasını istemeyen bir İranlı güvenlik yetkilisi, İran’ın 1 Ekim’de İsrail’e gerçekleştirdiği füze saldırılarının ardından Tel Aviv yönetiminin İran’a yönelik misilleme tehditleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Yetkili, İsrail’in önemli siyasi, askeri ve ekonomik merkezlerini hedef almasını beklemediklerini belirtti. “Bunun sınırlı ve küçük çaplı bir girişim olacağını, İsrail’in İran’ın güvenlik açısından kırmızı çizgilerini aşmayacağını ve sabır sınırlarını zorlamayacağını düşünüyoruz,” dedi.
Olası bir saldırı hakkında da yorum yapan İranlı yetkili, “İsrailliler, bu muhtemel saldırı sonrası İran’ın karşılık vermediğini iddia edebilir. Aynı zamanda, küresel çapta bir medya propagandası başlatarak önemli bir hedefi vurdukları imasında bulunabilirler,” şeklinde konuştu.
Ayrıca, İsrail’in ilerleyen dönemlerde Lübnan ve Filistin ile ilgilenmesini engellemek amacıyla İran’ın çeşitli bölgelerinde protestolar düzenlenmesi için planlar yaptığını öne sürdü.

 

KAYNAK: Türkgün/AA-Anadolu Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.