Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 26°C

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın AGİTPA Genel Kuruluna seslendi

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın AGİTPA Genel Kuruluna seslendi
04/10/2024 21:27
A+
A-

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİTPA) genel kurul toplantıları için İrlanda’nın başkenti Dublin şehrine ulaşan Türkiye heyeti çalışmalarına başladı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİTPA) genel kurul toplantıları için İrlanda’nın başkenti Dublin şehrine ulaşan Türkiye heyeti çalışmalarına başladı.
Heyette bulunan AGİTPA Terörle mücadele özel komisyonu başkanı MHP Erzurum milletvekili Kamil Aydın ise dünkü oturumda genel kurula seslendi. Göç meselesini gündeme taşıyan Aydın, göçün bölge tarihinin gidişatını uzun zamandır etkilediğini ve vatandaşlarımıza çeşitli zorluklar yaşattığını ifade etti.

Özellikle gelişmiş göç yönetimine duyulan ihtiyaç her zamankinden daha acil bir duruma geldiğine, aynı zamanda AGİT bölgesinde sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmenin kritik bir bileşeni olduğuna değinen Aydın, Türkiye’nin jeopolitik önemini vurgulayarak özellikle Suriye’den gelen mültecilerin küresel olarak en büyük ev sahibi olduğunu, milyonlarca yerinden edilmiş kişiye barınma, eğitim ve sağlık hizmeti sağlama konusunda sarsılmaz bir irade gösterdiğini belirtti.

“Yönetilmeyen göç akışları güvenlik riskleri yaratabilir”

Türkiye’nin göç yönetiminin iyileştirilmesinin terörizm ve organize suçla mücadele çabalarıyla el ele gitmesi gerektiğine inandığının altını çizerek, yönetilmeyen göç akışlarının güvenlik riskleri yaratabileceğini de ortaya koydu. Bu bağlamda, DEAŞ ve PKK gibi terörist gruplar, savunmasız göçmen topluluklarını kullandığı gerçeğinden hareketle, terörle mücadelede ortaklarımızı göç yolları üzerinde iş birliği yapmaya, entegrasyon politikalarına yatırım yapmaya ve göç yönetimini güçlendirmeye ve göçün sürdürülebilir kalkınmaya, barışa ve güvenliğe katkıda bulunduğu bir gelecek inşa edebiliriz sözleriyle konuşmasına son verdi.

Öte yandan AGİTPA Terörle Mücadele Özel Komisyonu’nun raporunu da genel kurula sunan Aydın, ülkemizin terörle mücadele konusunda yaptığı çalışmaları, yapay zekanın terörle mücadeledeki rolünden ve karşı kullanımının engellenmesinin öneminden de bahsetti.

KAYNAK: Türkgün /

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.