Dolar 34,2508
Euro 37,8283
Altın 2.927,89
BİST 8.856,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Türkiye’den 3,5 milyar dolarlık yazılım ihracatı!

Türkiye’den 3,5 milyar dolarlık yazılım ihracatı!
04/10/2024 10:37
A+
A-

TEKNOFEST’e katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Teknoloji merkezlerimizin sayısı bin 600’ü aştı. Türkiye artık teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna ulaştı. Yazılım teknolojisinde 3,5 milyar dolar ihracatı olan bir ülkeyiz” dedi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, ikinci gününde de Adana Havalimanı’nda devam ediyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat da festival alanına geldi. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından karşılanan Bolat, önce stantları inceledi daha sonra proje yapan öğrencilerle görüşüp hatıra fotoğrafı çektirdi. Bolat, son olarak da Türk Yıldızları’nın gösterisini izledi.

SAVUNMA SANAYİ AÇIKLAMASI

Ardından gazetecilere konuşan Bakan Bolat, TEKNOFEST’in çok önemli bir havacılık festivali olduğunu belirterek, “Son 20 yılda teknoparklarımızın sayısı 3’ten 102’ye çıktı. Teknoloji merkezlerimizin sayısı bin 600’ü aştı. Türkiye artık teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna ulaştı. Yazılım teknolojisinde 3,5 milyar dolar ihracatı olan bir ülkeyiz. Biz ticaret bakanlığı olduğumuz için yazılım ihracatçılarını da destekliyoruz. Savunma sanayine baktığımızda büyük bir başarı sergilendi” ifadelerini kullandı.

“TEKNOFEST SİMGE HALİNE GELDİ”

Savunma Sanayi Başkanlığı’nın koordine ettiği 800’ün üzerinde projenin olduğuna dikkat çeken Bakan Bolat, daha sonra şunları söyledi:

“Yüzbinlerce kişi savunma sanayinde teknolojide bilişim alanında çalışıyor. Beyin gücümüzle iftihar ediyoruz. Daha alacak çok mesafelerimiz var. TEKNOFEST Türkiye’nin teknolojide havacılıkta ve savunma sanayindeki elde ettiği başarının simgesi haline geldi.”

KAYNAK: Türkgün /

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.