Dolar 34,2034
Euro 37,8427
Altın 2.924,68
BİST 9.012,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Per 27°C
Cum 29°C
Cts 27°C
Paz 21°C

MHP Trakya’da çiftçilere verdiği sözü tuttu

MHP Trakya’da çiftçilere verdiği sözü tuttu
02/10/2024 18:43
A+
A-

MHP Trakya’da çiftçilere verdiği sözü tuttu

Trakya’nın Kırklareli ilinde meydana gelen dolu felaketi sonrası çiftçilere 12 milyon liralık ödenek ayrıldı. MHP heyeti, afet sonrası hazırladıkları detaylı raporu Cumhurbaşkanlığı’na sundu. MHP MYK Üyesi Büşra Cin, çiftçilerin yanında olduklarını belirterek devletin desteğini vurguladı.

14 Haziran 2024 tarihinde Trakya Bölgesi ve Kırklareli’de etkili olan dolu yağışı, bölgedeki tarım arazileri ve yerleşim yerlerinde büyük çapta zarara neden oldu. Kızılcıkdere, Üsküpdere, Bayramdere, Kavakdere, Karıncak ve Asilbeyli köyleri ile Kavaklı ve Üsküp beldelerinde meydana gelen bu felaket, özellikle bayram öncesine denk gelmesiyle çiftçilerin ve vatandaşların hem maddi hem de manevi olarak zor günler yaşamasına yol açtı.
Dolu yağışının etkisiyle bölgedeki ekili alanların büyük bir kısmı kullanılamaz hale geldi. Birçok köyde mahsül tamamen yok olurken, bazı yerleşim birimlerinde ev ve iş yerlerinde de hasar meydana geldi.
Özellikle Trakya’daki tarım ekonomisinin bel kemiği olan bu köylerde dolu yağışı üreticiler açısından büyük bir yıkıma yol açtı.
Felaketin ardından MHP MYK Üyesi Büşra Cin, MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan ve Kırklareli İl Teşkilatı çiftçilerle birlikte tarım arazilerine giderek sahada tespitlerde bulundu.

Afet Sonrası Hazırlanan Rapor Cumhurbaşkanlığına Sunuldu

MHP heyeti, felaketin ardından hızla harekete geçerek, tarım arazilerinde zarar tespit çalışmalarına başladı. Kırklareli ve çevresindeki köylerde geniş çaplı incelemeler yapılarak, dolu yağışının neden olduğu zararlar detaylı bir rapor haline getirildi. Bu raporda, tarım arazilerinde ve yerleşim yerlerinde meydana gelen hasarların boyutları, dolu nedeniyle hayatını kaybeden canlıların ve mağdur olan çiftçilerin durumları ayrıca yapılması gereken yardımlar ayrıntılı olarak ele alındı.
Hazırlanan rapor, MHP heyeti tarafından tarafından ilgili mercilere sunuldu. Raporda yer alan bilgilerin acilen değerlendirilmesi gerektiği vurgulanırken, özellikle çiftçilerin yaşadığı maddi kayıpların 2025 yılında üretimi etkilememesi için hızlı bir şekilde telafi edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

12 Milyon Liralık Ödenek Onaylandı

Cumhurbaşkanlığına sunulan rapor kısa sürede incelendi ve ÇKS’ye kayıtlı olmayan çiftçilerin mağduriyetini gidermek amacıyla Cumhurbaşkanlığı tarafından 12 milyon liralık bir ödenek ayrılması kararlaştırıldı. Bu ödenek, dolu felaketinden en çok etkilenen çiftçilere, mağduriyet oranlarına göre dağıtılmak üzere felaketten 3 ay sonra hesaplarına yatırıldı.
Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan ödenek, afet sonrası ekonomik anlamda zorlanan çiftçiler için büyük bir moral kaynağı oldu.

Büşra Cin: “Devletimiz ve MHP, Vatandaşların Yanında Olmaya Devam Edecek”

MHP MYK Üyesi Büşra Cin, ödeneğin onaylanmasının ardından yaptığı açıklamada, MHP’nin her zaman çiftçilerin yanında olduğunu vurguladı. Cin, “Trakya’da yaşanan bu büyük felaketin ardından vatandaşlarımızın mağduriyetini en aza indirmek için üzerimize düşeni yaptık. Cumhurbaşkanımıza ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.
Sunulan raporla hızlı bir şekilde harekete geçilip çiftçilerimize 12 milyon liralık bir ödenek temin edildi. MHP, her zaman olduğu gibi vatandaşların yanında olmaya ve sorunlarını çözmeye devam edecek” dedi.

Ayrıca Cin, çiftçilere bir ricada bulunarak, ÇKS’ye kayıtlı olmayan üreticilerin bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

 

 

KAYNAK: Türkgün/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.