Dolar 34,1531
Euro 38,2168
Altın 2.931,63
BİST 9.708,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

MHP Milletvekili Levent Uysal, sanal kumar bağımlılarına ‘Anlatabilirsin’ dedi!

MHP Milletvekili Levent Uysal, sanal kumar bağımlılarına ‘Anlatabilirsin’ dedi!
27/09/2024 12:05 | Son Güncellenme: 27/09/2024 12:06
A+
A-

MHP Mersin Milletvekili ve Nişantaşı Eğitim Vakfı kurucusu Levent Uysal, son dönemin en büyük toplumsal yarası sanal kumar bağımlılığı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan ‘Anlatabilirsin’ projesini hayata geçirdi. Uysal, gençlerin bu sorundan korunması için öncelikle aileleri bilinçlendirecek çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Levent Uysal, aile geleneklerine uygun olarak, 2009 yılında Nişantaşı Eğitim Vakfı’nı kurmuş ve bu vakıf aracılığıyla eğitim, sağlık ve kültür alanlarında birçok faaliyetin teşvik edilmesine öncülük etmiştir.

Uysal’ın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ‘Anlatabilirsin’ tüm dünyada önemli bir toplumsal yara olan sanal kumar bağımlılarını hedef alıyor. Proje hakkında Uysal, ” Çocuklar ve gençlerde sanal kumar bağımlılığı, dijital çağın getirdiği önemli bir toplumsal sorundur. Ebeveynler, eğitimciler ve politika yapıcılar, gençlerin bu tür risklerden korunması için birlikte çalışmalıdır. Bu sorunla başa çıkmak için bilinçli ve bütüncül yaklaşımlar gerekmektedir.

Bu kapsamda toplumsal farkındalığın oluşturulması ve dayanışmanın sağlanması için Hala Zaman Varken ANLATABİLİRSİN sloganıyla çıktığımız bu yolda, TÜRK gençliğinin geleceği, TÜRKİYE’NİN geleceği için çalışacağımıza söz veriyoruz” açıklamasında bulundu.

Katıldığı televizyon programlarında da projeyi detaylıca anlatan Uysal, sanal kumar ile mücadele için öncelikle aileleri bilinçlendirmek gerektiğine değindi ve “Biz bunun için “Anlatabilirsin” adında bir platform kurduk” dedi.

Uysal, “Sanal kumar ile mücadele etmek için öncelikle ailelerimizi bilinçlendirmemiz gerekiyor. anlatabilirsin.org platformuyla bu sorunla mücadele eden herkese yardımcı olmayı hedefliyoruz” ifadelerinde bulundu.

“ANLATABİLİRSİN Nedir?
ANLATABİLİRSİN, sanal kumar bağımlılığıyla mücadele edenlere duygusal destek vermek amacıyla başlatılmış, tamamen gönüllülerden oluşan bir dayanışma platformudur.

Hala Zaman Varken Anlatabilirsin
Anlatmak yalnızlığı, umutsuzluğu ve depresyonu hafifletir…

Duygularınız hakkında konuşmak sıkıntılarınızı hafifletebilir. Şu anda kendinizi sıkıntıda hissediyorsanız ve bunu birine anlatmak istiyorsanız, sizi dinlemek için buradayız.

ANLATABİLİRSİN, sanal kumar bağımlılığıyla mücadele edenlere duygusal destek vermek amacıyla başlatılmış, tamamen gönüllülerden oluşan bir dayanışma platformudur. Eğer siz de sanal kumar sebebiyle çeşitli zorluklar yaşıyor ve birine derdinizi anlatma ihtiyacı hissediyorsanız, ekibimizle her zaman yanınızdayız.

Amacımız, bu süreçte yalnız olmadığınızı hissettirmek ve size güvenli bir alan yaratmaktır. Sanal kumar bağımlılığıyla başa çıkmaya çalışan her kesimden insana samimi bir şekilde yardımcı olmayı hedefliyoruz. Sizi dinleyerek yalnızlık, çaresizlik ve bağımlılığın getirdiği ağırlıkları hafifletmeye çalışıyoruz.

WhatsApp Hattımız ve E-Posta desteğimizle her zaman yanınızdayız. Bizimle paylaştığınız her şey tamamen gizli kalacak. Hatta isterseniz adınızı bile paylaşmanıza gerek yok. Çünkü burada bizler için önemli olan, sizi gerçekten anlamak ve destek olmak.

Sanal kumar bağımlılığıyla savaşmanın, özellikle ilk adımı atmanın kolay olmadığını çok iyi biliyoruz. Ama unutmayın, yanınızda dinleyen ve anlayan birileri olduğunda her şey yoluna girecektir. Bu yolculukta size destek olmak, birlikte çözüm yolları bulmak için buradayız.”

https://anlatabilirsin.org/ adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

KAYNAK: Türkgün

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.